SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Naar buiten!

Het is juist nu een veel gestelde vraag: hoe kan ik mijn personeel op een goede manier belonen en motiveren? Want door alle corona perikelen is er – of het nu goed of slecht gaat met het bedrijf – de afgelopen tijd ontzettend veel gevraagd van alle medewerkers. En daar mag best iets tegenover staan. Bovendien is er nu meer dan ooit de behoefte aan ‘echt’ contact met elkaar. Maar hoe pak je dat aan?

Het viel vaak niet mee om de afgelopen tijd ‘gewoon’ je werk te doen. Opeens moest dat thuis gebeuren, achter de keukentafel of ergens in een donker hoekje van het huis. Onder die omstandigheden blijven presteren, en tussendoor kinderen opvoeden en begeleiden bij hun schoolwerk, een gezellige en liefhebbende partner zijn en bovendien een begripvolle collega blijven tijdens de vele Zoomsessies en Hangouts, was bepaald niet eenvoudig. 

Waardering uiten

Inmiddels zijn de scholen weer begonnen, worden de regels langzaamaan versoepeld en merken we dat we meer dan ooit behoefte hebben om elkaar ‘in het echt’ te zien en te spreken. En daarnaast wil je als werkgever graag laten merken hoe je al die extra inzet van het personeel waardeert. Maar de grote vraag daarbij is: hoe pak je dat, na zo’n lange periode van thuiswerken en met alle beperkingen die er nog steeds zijn, het beste aan? En hoe voorkom je dat je als werkgever en ondernemer met allerlei vaste kosten komt te zitten waar je niet meer vanaf komt?

Zinvol

De oplossing is eenvoudig: door met elkaar naar buiten te gaan voor een inhoudelijk zinvolle bijeenkomst. Want ten eerste zitten we allemaal al veel te lang binnen, en ten tweede: als we dan toch bij elkaar zijn, waarom het dan niet combineren met een stukje inhoud? Op die manier wordt het moment van ‘echt’ samenzijn ook efficiënt: naast gewoon gezellig is het dan bovendien nuttig en waardevol. Bijkomend voordeel is dat het op die manier WKR-vriendelijk is, zodat je naderhand niet met extra kosten wordt geconfronteerd.

 

Buitenlucht

Bij Sailing Dutchman zijn we er al veel langer mee bezig: kleinschalige evenementen met zoveel mogelijk buitensessies en dus ook met – en de voordelen daarvan worden steeds meer bewezen en bekend – volop ventilatiemogelijkheden. Dus als je kiest voor een inhoudelijke sessie, doe het dan in een inspirerende en gezonde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk beschutte plek in een duinpan of op het terras van een strandpaviljoen, in plaats van in een duf vergaderzaaltje met uitzicht op het parkeerterrein. Trouwens: we hebben inmiddels wel gezien dat zo’n zaaltje prima vervangen kan worden door een Zoomsessie of Hangout. Daarvoor gaan we echt niet meer in de file staan.

 

Ruimte genoeg

Dus willen we elkaar ontmoeten: ga dan iets doen waar je echt wat aan hebt en waar je door geïnspireerd wordt, in een mooie, gezonde omgeving waar iedereen blij van wordt. Dus ga naar buiten en trek erop uit! Echt, er is ruimte genoeg, en dichterbij dan je denkt. Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je met veel plezier wat er allemaal mogelijk is.

Tot snel!

Ilmar Wessels, entrepreneur Sailing Dutchman

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens