We gaan weer naar Ahoy!

Na dertig jaar staan we in maart 2020 weer in Ahoy. En dat is best bijzonder, omdat het daar allemaal ooit is begonnen. Waarom we dat doen? Heel gewoon, omdat we het leuk vinden. Een betere reden is er niet, toch? Bovendien hadden Tess en ik vorig jaar na het concert in de Ziggo Dome al snel weer allerlei nieuwe ideeën. We hebben nog zoveel te vertellen en nog zoveel energie. En dat kunnen we allemaal kwijt in het komende concert.

Het voelt aan alle kanten goed, dat speelt natuurlijk ook mee. We hadden weer naar de Ziggo Dome kunnen gaan, maar daar was pas ergens in 2021 een datum beschikbaar. En Ahoy was meteen enthousiast. Al na één gesprek klopte alles en zaten we met z’n allen op dezelfde lijn.

Voelt goed

Daar komt bij dat Ahoy inmiddels een echte concertzaal is geworden. Dertig jaar geleden was het nog vooral een sportpaleis. Het is inmiddels helemaal verbouwd en qua ruimte is het – vind ik – knusser dan Ziggo. De zaal is achthoekig en je zit als publiek veel dichter op het podium, ook op de tribune. Het is wat intiemer. We zijn er nu een paar keer geweest en het voelt alsof je wordt omarmd door de zaal. En dat voelt goed.

Knipoog

Natuurlijk komt er in het concert een knipoog naar het eerste concert in 1991, toen we nog jong en fruitig waren, haha. En toen alles nog nieuw was, want in die tijd was er in Nederland nog niets op dit gebied. De eerste vraag van de Ahoy-directie was destijds of ik veel familie had… want hoe kregen we anders de zaal vol? Nou, dat bleek al snel geen enkel probleem, de zaal was volledig uitverkocht.

Onder water

Voor de nieuwe show hebben we een super programma-idee en een fantastische opening. Die is heel bijzonder en helemaal 2020. Natuurlijk moet je je vooral laten verrassen, maar ik kan wel vast verklappen dat we dit keer onder water gaan, met alles wat daarbij hoort. Dat wordt spektakel!

Vrijheid

We willen de mensen echt het Terschelling-gevoel geven. Een gevoel van ruimte, mogelijkheden, van vrijheid. Als we dat in Rotterdam voor elkaar krijgen, is het wat ons betreft geslaagd. We willen dat de mensen blij naar huis gaan, zoals we dat ook willen als mensen op Terschelling op vakantie zijn geweest.

 

Heeft u interesse in een van onze arrangementen,
incentives of events?

Of heeft u een idee of een vraag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Of stuur Ilmar een appje!

Terschelling-event

Er zijn plannen om het concert in de toekomst uit te laten groeien tot een heus Terschelling-event. Een Terschelling-dag in Ahoy, eindigend met een concert met allerlei steengoede artiesten die bij ons in de studio hebben gezeten. Geen Vrienden van Amstel maar Vrienden van Terschelling, zeg maar. Verder zijn er zoveel bedrijven en mensen op Terschelling die leuke dingen doen, daar kunnen we wel een dag mee vullen. Of de kick off van Oerol, met beeld, geluid, dans en theater. Super toch? Terschelling is een eiland vol creativiteit, daar kunnen we wel een dag mee vullen. Terschelling is nou eenmaal anders dan anders. En ook zo’n dag zal weer allemaal nieuwe ideeën en plannen opleveren.

Cirkel

Maar zover is het nog niet, eerst het concert in maart 2020. Het moge duidelijk zijn dat het geen afscheidsconcert wordt. Het voelt meer als de afronding van een bepaald stuk in de geschiedenis. We hebben de afgelopen dertig jaar een geweldig traject afgelegd, en die cirkel is nu rond. Maar we gaan gewoon verder, een nieuw tijdperk tegemoet. Met frisse moed en heel veel energie. En dat tijdperk begint met een geweldig concert op 14 maart 2020!

Hessel van der Kooij, Zanger en kroegbaas op Terschelling

Maak een afspraak om uw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

Contactgegevens