SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

André Heuvelman

André Heuvelman: “Ik wil mensen met elkaar en met zichzelf verbinden door muziek”

André Heuvelman is trompettist van wereldniveau. Hij is dertig jaar verbonden geweest aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, hij is voormalig lid van het Nederlands Blazers Ensemble en is docent aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Naast topmusicus en performer is hij ook inspirator, creatief adviseur en innovator. Samen met een aantal andere bevlogen mensen ontwikkelde hij het concept ‘Natural High Secrets’: een muziekervaring van topniveau op toplocaties. Verrassend, ontregelend en onvergetelijk.

“Stel je voor: je bent met een kleine groep executives in Lapland. Je gaat met een sneeuwscooter naar het midden van het meer. Er is daar niets, alleen oneindige leegte en volkomen stilte. Plotseling begint vanuit het niets een trompet te spelen. Neem van mij aan: dat moment en die ervaring vergeet je nooit meer. Zo’n intens muziekmoment kan je event dus enorm versterken.

Natuurlijk kan het ook dichter bij huis. Zoals op het Seinpaalduin op Terschelling, met uitzicht over de Noordsvaarder. Of op een schip op het drooggevallen Wad. Ook daar is het weids, uitgestrekt en stil. Je kijkt naar de sterren, ruikt de zilte zeelucht, en hoort dan opeens prachtige muziek. Er komen dan zoveel dimensies bij elkaar, dat is echt waanzinnig.

Je bent gewend naar musici te luisteren in een vaste setting: een concertzaal, of een kerkje. Maar met mij gaat dat anders. Ik geef met een clubje musici ook wel eens concerten in het donker, op een afgelegen plek in het bos, tussen de vogels. Dat is ontregelend, zowel voor de luisteraars als voor de musici, want je haalt beide groepen uit hun comfortzone. Op die manier ontstaat er een soort kampvuur gevoel en krijg je op een totaal andere laag verbinding met elkaar. Dan heb je een beleving die je never nooit in een concertzaal zult hebben.

manMan geniet van Noorderlicht-op-berg-met-noorderlicht-zweeds-lapland

Een ander concept is om ergens op een prachtige plek – dat kan Terschelling zijn, maar ook Lake Ontario – een bijzondere soundtrack te laten horen op koptelefoons en vervolgens kunstenaars voorbij te laten komen. Er verschijnt  een sopraan van topniveau uit de zee, of een danser van het Scapino Ballet danst op een berg, geïnspireerd door de natuur en de omgeving. Al je zintuigen worden aangesproken: je luistert, je kijkt, je ruikt, je voelt… Ook dat vergeet je nooit meer.

Met muziek word je even opgetild. Je stapt uit je gewone leven van snelle keuzes, van zwart en wit, van presteren. Zoals professor Erik Scherder zegt: ‘Muziek werkt aantoonbaar dempend op stress. Je hartslag gaat omlaag, je ademhaling zakt, je komt uit dat opgejaagde gevoel.’ Zo ontstaat rust, bedachtzaamheid, ontspanning. Je wordt aangezet tot verwondering, tot eigen visualisatie en creatie. Muziek niet als product, maar als middel.

En daar gaat het mij om. Het gaat om de impact van muziek op mensen, op verbinden, op de maatschappij. Ik wil dit soort bijzondere momenten en ervaringen creëren en organiseren, met de beste musici en kunstenaars die er zijn. Daarom ben ik superblij met de mensen om mij heen: producer Frans de Rond, oud presentator Bas Westerweel en Ilmar Wessels. Mensen die net als ik alleen gaan voor het beste van het beste en gas willen geven. Want er is een wereld aan mogelijkheden. En die willen we graag samen met jou gaan ontdekken!”

Andre Heuvelman

Foto credits: Ann Sophie Falter

zonsondergang-strand-terschelling

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens