SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Alles wat je moet weten over de werkkostenregeling (WKR)

In de wereld van bedrijfsuitjes en incentives staat de Werkkostenregeling (WKR) centraal als een belangrijke fiscale regeling die impact heeft op de kosten en de organisatie van jouw evenementen. Bij ons draait alles om het creëren van waardevolle ervaringen die blijvende impact hebben. Een bedrijfsuitje is niet alleen een ervaring op zich, het is ook een investering die zichzelf terugverdient. Wat dacht je van een incentive naar Zweden? Lees snel verder of neem direct contact op met onze reisspecialisten. 

Wil je, met ons, op reis en profiteren van de WKR? Plan dan nu een adviesgesprek met onze
WKR-specialist.

Wat is de WKR en hoe werkt het?

De WKR is een fiscale regeling die bepaalt hoeveel een werkgever onbelast mag vergoeden of verstrekken aan zijn werknemers. Het idee is dat werkgevers tot een bepaald percentage van de totale loonsom onbelaste vergoedingen mogen geven aan hun werknemers. Deze zogenoemde vrije ruimte bedraagt in Nederland een vast percentage van de loonsom van de organisatie. Het is de taak van werkgevers om de WKR juist toe te passen en de vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers zoveel mogelijk binnen de WKR-grenzen te houden. Achteraf kunnen kosten aan de WKR worden toegewezen, meestal tijdens de jaarlijkse aangifte voor de loonbelasting. Het is verstandig om gedurende het jaar de kosten bij te houden om verrassingen te voorkomen.

Wat valt er onder de WKR?

Onder de WKR vallen allerlei zaken die door de werkgever aan de werknemers worden verstrekt of vergoed. Als het totale bedrag van deze vergoedingen de vrije ruimte overschrijdt, dan leidt dat tot een naheffing van 80% over het overschreden bedrag. 

Hoe gaan wij jou helpen?

We begrijpen de complexiteit van de WKR en staan klaar om je te helpen bij het organiseren van bedrijfsuitjes die binnen de regeling passen. We beloven je een unieke ervaring die niet alleen waardevol is voor het team, maar ook fiscaal voordelig. Door onze expertise op het gebied van fiscale optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw uitje WKR-proof is! Bovendien draagt een goed georganiseerd bedrijfsuitje bij aan het werkgeluk en de betrokkenheid van je werknemers, wat uiteindelijk de productiviteit en het succes van je bedrijf ten goede komt.

WKR en teambuilding

We zijn experts in het toepassen van de WKR op teambuildingactiviteiten. We begrijpen dat de juiste invulling van een teamuitje niet alleen de banden binnen het team versterkt, maar ook financieel verantwoord moet zijn. Daarom zorgen we samen met jou voor de perfecte mix van activiteiten die binnen de WKR vallen en tegelijkertijd de teamdynamiek verbeteren.

WKR en teamuitje

We bieden je op maat gemaakte oplossingen voor teamuitjes en willen je laten genieten van de voordelen van teamuitjes. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte fiscale lasten. Teamuitjes blijven een waardevolle investering in het welzijn en de prestaties van jouw medewerkers.

Tips voor het organiseren

De WKR kan een uitdaging zijn voor bedrijven die bedrijfsuitjes organiseren. Op zoek naar tips? We helpen je graag. Met de hulp van onze experts kunnen jouw evenementen niet alleen fiscaal verantwoord, maar ook onvergetelijk en waardevol zijn voor het hele team. Neem hier contact op. 

Regels WKR 2024

De regels van de WKR in 2024 zijn anders dan die in 2023. Zo zit er een verschil in de percentages voor de vrije ruimte. Benieuwd wat deze regels zijn? We schreven een uitgebreid artikel over de WKR in 2024.

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens