SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Een betoverende reis door Argentinië

Soms kom je op bestemmingen waar je echt door wordt geraakt. Door de overweldigend mooie natuur, de uitgestrektheid en enorme variatie van het landschap, de gastvrijheid van de mensen en het heerlijke eten. Zo’n bestemming is Argentinië, merkte Tinka, toen ze voor ons op ontdekkingsreis ging door dit fascinerende land in Zuid-Amerika.

Watervallen

We begonnen onze rondreis in Buenos Aires, waar we ons meteen welkom voelden. Wat een bruisende en swingende stad is dat! Daarna reisden we door naar de Iguazu watervallen, een van de grootste trekpleisters van Argentinië. Over een afstand van bijna drie kilometer vind je er zo’n 300 watervallen, omringd door de mooiste natuur die ik ooit in mijn leven heb gezien. Je weet niet waar je kijken moet, zoveel moois is er te zien. Prachtige vogels, vlinders, apen, neusbeertjes, noem maar op. Echt ongelooflijk.

 

Zeiknat

Het mooie is dat je die watervallen op allerlei manieren kunt bekijken. Wij namen eerst het wandelpad langs de watervallen, waarbij onderweg overal uitkijkpunten zijn. Je valt er van de ene verbazing in de andere, zo mooi is het! Daarna voeren we met een RIB-boot dwars door de watervallen heen. Door de reflectie van het zonlicht in het water zag je overal waar je maar keek een regenboog. Verder was het vooral een hilarische ervaring, want je wordt zeik- en zeiknat. Wij zaten voorin de boot, dus kregen wij de volle laag. Echt supervet, en heel goed te doen met een groep. De lunch was alweer een bijzondere ervaring: heerlijke lokale gerechten met lokale wijn inclusief uitzicht op de waterval. Ook vanuit ons hotel keken we uit op de watervallen. Het was er bijna te mooi om te gaan slapen!

Niemandsland

Als je uit Nederland komt, is Argentinië echt overweldigend. Er is zoveel uitgestrekte natuur! We kwamen door stukken niemandsland waar alleen maar koeien liepen. En neem Patagonië, aan de zuidkant van het land. Dat is echt een ongelooflijk gebied. Het is een van de mooiste en ruigste wildernissen ter wereld. Het is bijzonder dunbevolkt en je kunt er uren doorheen rijden zonder andere mensen tegen te komen. Je kunt er op allerlei manieren rondtrekken: met paarden over de vlaktes, met een boot of kajak langs de gletsjers varen, of die gletsjers beklimmen. Ook kun je walvissen zien, van heel dichtbij. 

Kwetsbaar

Zo kan ik nog wel even doorgaan, de mogelijkheden zijn echt oneindig. Maar wat mij vooral is bijgebleven is de prachtige natuur, die heeft mij heel erg geraakt. En dat zal vast en zeker ook voor de groepen gelden die met ons meegaan naar dit gebied. Je komt er als vanzelf dicht bij de natuur en dus ook bij jezelf. Je wordt je ervan bewust van hoe prachtig en bijzonder de natuur is en ook: hoe kwetsbaar.  Wist je dat er nog maar 7% over is van het oorspronkelijke regenwoud? De rest is allemaal verdwenen door het bomen kappen. Terwijl het zo ontzettend mooi en belangrijk is! We zouden bijvoorbeeld – en die mogelijkheden zijn er – een middag bomen planten op het programma kunnen zetten, en excursies naar de mensen die oorspronkelijk uit het oerwoud komen. Die stammen leven daar nog en ik heb hen mogen ontmoeten. Tijdens zo’n bezoek kun je met hen op pad gaan het oerwoud in, op zoek naar eten uit de natuur. Het wordt zo echt een bewustwordingsreis, waarbij je ziet hoe mooi de natuur is en hoe zuinig we erop moeten zijn.

Gastvrij

Al valt er ook gewoon veel te genieten hoor. Wat mij opviel is de hoge hospitalityservice in Argentinië. Iedereen die in de horeca werkt moet daarvoor opgeleid zijn, dus het serviceniveau is onwijs hoog. Ook zijn de mensen heel warm en gastvrij, en houden ze van gezelligheid. Iedere zondag komen ze bij elkaar om te barbecueën. Dat kun je ook prima met een groep doen, eventueel bij locals thuis. Zo kun je de natuur en het culinaire perfect combineren. 

Impact

Samenvattend: Argentinië is heel geschikt voor een team dat een mooi resultaat heeft bereikt en iets bijzonders verdient. Het is ook een geweldig reisdoel voor een bedrijf dat zich meer bewust wil worden van de natuur en van duurzaamheid. Oké, de reis ernaartoe gaat per vliegtuig, maar geloof me: het is het waard. Want je komt echt als een ander mens terug. Beter gezegd: je komt als een mooier mens terug. Je kijkt voortaan op een andere manier naar de wereld en naar de natuur, en je beseft nog meer hoe waardevol alles is. Dus als je echt wat bijzonders wil, en je wilt ook dat het impact heeft, dan is Argentinië een geweldig reisdoel!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens