De uliteme teambuilding op het water Test your Team

Test your team aan boord van een zeilschip. Wat is het verschil tussen een groep en een team? Stap aan boord en je gaat het letterlijk er-varen. Trotseer de elementen van water en wind en kijk waar jouw team staat. Met samen-werken kom je er niet. De opdrachten bij ons aan boord slagen alleen met echte samenwerking.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een groep stapt ‘s ochtends aan boord zoals op een normale werkdag. Na een kort welkomstwoord, een toelichting over het proces en de benodigde veiligheidsinstructies volgt de eerste opdracht: vaar naar het eiland zonder enige hulp van de kapitein. Uitdagend maar haalbaar… mits er goed wordt samengewerkt. Twee uur later ligt het schip bij het eiland midden in het Grevelingenmeer en wordt er kritisch naar het team gekeken. Wie pakte welke rol op? Hoe kwam dat tot stand? Hoe verliep de onderlinge communicatie? Hoe was de sfeer? Wie nam de leiding? Wie bewaarde de nodige afstand? Veel vragen… veel antwoorden… veel lessen. Meteen na de koffie volgt opdracht twee: de kans om de geleerde lessen direct in te zetten en te groeien als een team.

Net werk
Bij het samenwerken in een organisatie moet je het doen met de collega’s om je heen. Dat is een gegeven. Je zult samen moeten werken aan het gestelde doel. Veel keuze is er niet. Doorgaans zit er ook een harde deadline aan het bereiken van dit doel… opnieuw een gegeven. De enige echte variabele is de manier waarop je met elkaar, binnen de gestelde tijd, het beoogde doel bereikt. Het ‘hoe’ is te beïnvloeden. En precies daar zit het verschil tussen wel/niet succesvol zijn. Bij ons aan boord is dat precies zo: de mensen zijn bekend, het doel wordt gesteld en je krijgt een tijdlimiet mee. Het ‘hoe’ is door het team in te vullen en staat de hele dag op de agenda. Net werk dus… alleen leuker, want je bent met elkaar op een prachtige boot in een heerlijke omgeving lekker buiten bezig. Leuk en leerzaam tegelijkertijd!

Meer weten over het Test your Team programma?
Neem dan snel contact met ons op. Wij komen graag persoonlijk bij u langs om uw wensen door te spreken.

Snel antwoord op uw vraag? Whatsapp Sailing Dutchman op 0620480158

Neem contact op

Heeft u interesse in een van onze arrangementen, incentives of events? Of heeft u een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

  • Alleen als u op zoek bent naar iets bijzonders
  • Wij helpen u bij het gedeeltelijk of geheel belasting aftrekbaar te maken van uw event of incentive
  • Staat uw wens er (nog) niet tussen? Laat het ons vooral weten. Niets is ons te gek

Stel hier uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten over Sailing Dutchman

Blog

Bedrijfsuitjes met een doel: stel plezier en vitaliteit centraal

Vaak ontstaan de beste ideeën tijdens een goed gesprek met onze relaties. Zo zat ik een tijdje terugLees verder

Het Terschelling-gevoel in Ahoy!

Als je aankomt op Terschelling en van de loopplank stapt, dan overvalt je meteen een bepaald gevoel. HetLees verder

Spaar zoveel mogelijk herinneringen

Tijdens onze gezinsvakantie, afgelopen zomer, vroeg mijn oudste dochter: “Pap, wat doe jij nou eigenlijk, behalve leuke reisjesLees verder