SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Maatwerk in de Wintersport

De zomer is voorbij en de winter staat voor de deur. En dat opent op het gebied van bedrijfsuitjes en events nieuwe mogelijkheden. Want hoe leuk is het om met je bedrijf op wintersport te gaan: lekker actief, lekker buiten en supergezellig. Dan is het goed te weten dat Sailing Dutchman dat ook in zijn pakket heeft. En dan niet het standaardwerk in de bekende regio’s, maar juist maatwerk, in nog relatief onontdekte gebieden.

Beleving

Laatst zat ik aan de telefoon met een klant die in eerste instantie dacht dat wij de wintersport er ‘een beetje bij deden’. Want ja, Sailing Dutchman, watersport, dat doe je alleen bij mooi weer toch? Ik legde hem de metafoor uit: “Sailing Dutchman, dat is op ontdekkingsreis gaan. Wij nemen je mee op avontuur en laten je graag de mooiste plekjes zien. En dat kan op het water zijn, maar ook in de sneeuw.” Hij was meteen geïnteresseerd en het werd een erg leuk gesprek. Want dat was precies wat hij zocht. “Ik wil maar één ding, Ilmar”, zei hij. “Het moet echt zijn. Een mooi gebied, goeie mensen, pure passie, en een echte beleving.”

heiligenblut-in-de-wolken-winter-oostenrijk

Berghut

Dat kwam nou goed uit, want dat is precies waar wij goed in zijn. Wij begrijpen dat dineren in het hotel best leuk kan zijn, maar dat het nog leuker is om het avondeten te verplaatsen naar een berghut, met z’n allen in de arrenslee. Goede wijn en een verhaal erbij, en een gastvrije waard die na het eten achter de stoof vandaan komt om je de hand te drukken en een schnaps mee te drinken. Ook snappen we dat een meeting heel belangrijk is, maar dat die nog beter overkomt wanneer je nog voor het ontbijt op pad bent geweest met een parkwachter om wild te spotten, en weet dat er ’s middags sneeuwschoen-wandelen en paragliden over besneeuwde toppen op het programma staat.

Dagje extra

Maar er is wel een probleem. Want het gebied dat we hebben gevonden in Oostenrijk biedt nog veel meer mogelijkheden: beginners kunnen direct skiën vanaf het hotel, ervaren skiërs kunnen knallen op de piste of in alle vrijheid toerskiën, en niet-skiërs kunnen eindeloos wandelen door de schitterende omgeving. En dat betekent dat je geheid tijd tekort komt. Dat gold ook voor dit bedrijf. Maar de oplossing was snel gevonden: een dagje extra. Dat de mensen daardoor nog een dag van de werkvloer waren, vond de directie geen enkel probleem. “Want met een dagje langer creëer niet alleen meer plezier om op terug te kijken, maar ook zoveel meerwaarde dat de mensen daarna super-gemotiveerd weer aan het werk gaan”, zo redeneerde men. Tja, dacht iedereen maar zo! Want zo werkt het wel natuurlijk. Bovendien: de meerprijs van zo’n dagje valt vaak enorm mee.

Groep wandelaars op besneeuwde bergen

Optimaal genieten

Mooi, het programma stond. Toen was er nog een kleinigheidje te regelen. Onder de deelnemers bleken namelijk nogal wat mensen te zijn die onmogelijk dezelfde vlucht konden nemen. Dat was snel opgelost. Wij regelden een ontvangstteam op het vliegveld en taxi’s naar het hotel. Zo hoefde niemand te wachten en kon voor de vroege gasten de beleving (lees: het skiën) meteen beginnen. Klant blij, wij blij. Want op deze manier kan iedereen – jong, oud, sportief, minder sportief – optimaal genieten. En dat is precies wat wij met Sailing Dutchman willen leveren. Een echte beleving, authentiek en onvergetelijk. Maatwerk, maar wel betaalbaar, en daardoor een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer dat echt geslaagd is? Als de klant na afloop zegt: “Wanneer gaan we weer? Ik kan niet wachten!” En dat lukt ons eigenlijk altijd. Op het water, maar zeker ook in de sneeuw. Tot snel! Ilmar Wessels

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens