SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Muzikale kerstborrel op Terschelling

Muzikale kerstborrel op Terschelling

Het valt niet mee om ieder jaar weer een goede jaarafsluiting te bedenken. Natuurlijk, een borrel in een café is snel geregeld, maar wie herinnert zich dat volgend jaar nog? Je praat met de mensen die je anders ook al spreekt, drinkt alleen fris want je moet nog met de auto naar huis en blijft liever niet te lang want het wordt al snel donker en in files heb je geen zin. En zo wordt de kerstborrel meer een verplicht nummer dan een mooie manier om het jaar gezamenlijk af te sluiten. En dat is een gemiste kans.

Zinvol en productief

Want waarom zou je het jaar niet in stijl afsluiten? Terugkijken op hoe het was, bijpraten met mensen die je zelden spreekt, en vooral: tijd maken voor reflectie, even afstand nemen van de drukte van de dag en in alle rust plannen maken voor het nieuwe jaar. Op die manier is een jaarafsluiting geen verloren tijd, maar zinvol, verrijkend en productief.

Mooiste Waddeneiland

Doe het dit jaar dus eens anders! En als Sailing Dutchman denken we graag met je mee. Wat dacht je ervan om in 24 uur (‘van 12 tot 12’) een bezoek te brengen aan het mooiste en meest veelzijdige Waddeneiland Terschelling? En om die 24 uur – naast lekker eten, heerlijk uitwaaien en verrukkelijk slapen – te besteden aan het maken van een heus bedrijfslied in een professionele studio onder leiding van zanger Hessel en zijn dochter Tess?

Creativiteit

Muziek verbindt mensen met elkaar. Dat zie je tijdens concerten, maar dat zie je ook op kleinere schaal. Hessel en Tess begeleiden al jarenlang bedrijven bij het maken van een eigen lied, oftewel: een nieuwe tekst op een bestaande melodie. Het is niet alleen een originele manier om de bedrijfscultuur te bespreken, maar het haalt ook creativiteit bij mensen naar boven waarvan ze niet wisten dat ze die hadden. En je zult merken: iedereen doet mee.

Iedereen doet mee

Want ga maar na: veel bedrijfsuitjes zijn gericht op sport. Daar zijn sommige mensen best goed in, maar anderen helemaal niet. Die hebben dan het nakijken en zitten aan de zijlijn. Op het moment dat je een lied gaat maken met z’n allen, heb je iedereen nodig en kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Vaak zie je dan juist die mensen opstaan die anders minder zichtbaar zijn. Dat is geweldig om te zien.

Ontspannen

Het opnemen van een liedje duurt niet langer dan een dagdeel. Eerst wordt gezamenlijk een tekst geschreven, daarna ga je de studio in om het op te nemen. En dat gaat heel ontspannen, op allerlei bijzondere en echt eilander locaties, en met alle ruimte om met elkaar te kletsen en te lachen. Want je zult merken: humor zorgt ervoor dat mensen dichter bij elkaar komen. Zo kun je lastige of moeilijke dingen vertalen in iets wat iedereen begrijpt en accepteert. Muziek is een fantastische manier om te communiceren. En ook leuk: na afloop krijgt iedereen een usb-stick mee met het lied erop. Een tastbare herinnering aan een geweldige dag en nacht op Terschelling.

Uitwaaien

Buiten het maken van een lied maken we natuurlijk ook tijd om van het eiland te genieten. En dat kan op allerlei manieren: lunchen op een prachtlocatie, uitwaaien op het strand, een borrel bij het kampvuur, heerlijk dineren bij Hessel en Tess in de Groene Weide (met een verrassend goede kok!) of in een strandtent. Denk dan aan verse oesters van het Wad, ter plekke gerookte vis en een varken aan het spit. En voor wie wil: ’s avonds zingen en dansen bij Hessel en Tess. Ook de volgende ochtend is er nog genoeg tijd om de frisse zeelucht uitgebreid in te ademen, want je vertrekt pas aan het eind van de ochtend.

Zeker weten: hier gaat nog heel lang over nagepraat worden. Beter gezegd: dit uitje klinkt nog heel lang na!

Ilmar Wessels, Entrepreneur Sailing Dutchman Events

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens