Maak uw event WKR Proof

Wij helpen u uw incentive of event belasting aftrekbaar te maken

Wij van Sailing Dutchman Events Ā krijgen vaak de vraag of een bepaald bedrijfsuitje nog binnen de WKR (werkkostenregeling) valt. Er is op dat gebied namelijk nogal wat veranderd sinds 2015. Daarnaast is de regelgeving sinds 1 januari 2020 wat verruimd. We zetten graag voor u op een rij hoe u een bedrijfstraining of bedrijfsuitje organiseert dat buiten de WKR valt. Wilt u meer weten of heeft u een specifieke vraag? Neem dan snel contact met ons op. Als events-organisator zijn wij bij uitstek degene die u vakkundig en adequaat kan adviseren, zodat u niet met onverwachte en torenhoge kosten komt te zitten.

Wat is de WKR?Ā 
De werkkostenregeling vervangt alle regels en wetten rondom vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers en bundelt deze in Ć©Ć©n collectieve regeling. Onder de werkkostenregeling mag een bedrijf of organisatie maximaal 1,7% van de loonsom (tot ā‚¬400.000,-), de ‘vrije ruimte*‘, besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Deze vergoedingen en verstrekkingen moeten wel in de administratie opgenomen worden als eindheffingsloon. Over het bedrag dat binnen de vrije ruimte valt, betaalt de organisatie geen loonbelasting.

Een paar voorbeelden:

1. Teambuilding
Een sportieve activiteit met uw medewerkers kan prima een training inĀ teambuildingĀ zijn. Wanneer de instructeur na een sportieve groepsactiviteit uitleg en oefeningen geeft en de nadruk legt op het samenwerken, valt de activiteit niet onder de WKR.

2. Bedrijfstrainingen
Alle bedrijfstrainingenĀ vallen buiten de WKR.

3. Bedrijfsuitjes
De omschrijving ā€˜overwegend zakelijk karakterā€™ biedt mogelijkheden omĀ bedrijfuitjesĀ enĀ eventsĀ buiten de WKR te houden. Voorwaarde is dat er een gedegen omschrijving is door de opdrachtgever en de aanbieder van de activiteiten. Andres gezegd: het doel van de dag en wat het uitje hieraan bijdraagt moeten goed omschreven worden. Hierbij helpen wij u graag!

4. Personeelsuitje
EenĀ bedrijfsuitjeĀ georganiseerd door een personeelsverenigingĀ die door de werknemers bekostigd wordt, valt buiten de WKR.

In onze blog gaan wij dieper in over alle mogelijkheden rond de WKR lees hier het hele verhaal. Ook hebben we een rekenvoorbeeld gemaakt waarin de mogelijkheden worden toegelicht.

Contact
Weet u niet zeker of uw bedrijfsuitje wel of niet onder de WKR valt? Of wilt u zeker weten dat u geen onaangename naheffingen ontvangt? Neem dan snelĀ contactĀ met ons op en wij adviseren u met veel plezier en veel kennis van zaken!

Vergaderen in de Tonnenloods

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee of een vraag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Maak een afspraak om jouw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

Contactgegevens