Schotland-to be continued

Onze klanten gaan immers niet voor standaard, maar voor authenticiteit. Ze willen back to basics, stoer en echt, en kiezen dus niet voor een groot hotel of resort, want dat kennen ze wel. Die zijn immers, hoe luxe ook, overal hetzelfde.

Niet op Tripadvisor of Booking.com

En ja, dan moet je erop uit. Want de locaties en accommodaties die wij zoeken, vind je niet op internet. Die staan niet op Tripadvisor of bij Booking.com. Die vind je door er te zijn en ter plekke op onderzoek uit te gaan.

Dus stapten Fokke en ik in het vliegtuig naar Glasgow en jawel, bij het eerste de beste hotel waar we op goed geluk binnenstapten was al raak. Het was een prachtig en sfeervol hotel, 250 jaar oud, oude balken aan het plafond, een loch (een Schots meer) voor de deur. Schitterend! Toen we aan de eigenaresse vroegen of ze iemand wist die kon vertellen hoe het hier vroeger aan toe ging, begonnen haar ogen meteen te glimmen. “Mijn vader, als die eenmaal begint is hij niet te stoppen!” En toen we informeerden of ook wat Schotse producten bij konden, werd ze nog enthousiaster. “Natuurlijk, dat regelen we met veel plezier”, zei ze. “Geweldig dat ik die vraag krijg, dat gebeurt niet vaak.”

We reden verder en kwamen in Oban, waar het best toeristisch en commercieel is. En nee, daar werden we niet blij van, dat was het niet. We stapten de VVV binnen en vertelden wat we zochten. De dame achter de balie luisterde, dacht even na en zei: “Ik denk dat ik weet wat je zoekt. Je bent op zoek naar het Schotland zoals het ooit was.” Toen we knikten, vervolgde ze: “Ik ken een tweeling, die zitten hier verderop. Ze hebben een boot en die vaart zo weg. Zij willen juist dit soort dingen aanbieden, en bovendien: ze kennen iedereen. Ik loop wel even met jullie mee.” Even later zaten we aan boord en voeren we langs een zalmkwekerij, en zagen we visarenden, zeehonden en massa’s kastelen. De schipper vertelde wat ze allemaal deden en ziedaar: we hadden meteen een volledige toer voor onze klanten. Hij vertelde wat er allemaal te zien en te doen was, en in welk kasteel je goed kon lunchen. En dat het niet zoveel uitmaakte wat voor weer het was. “Als het weer tegenzit, varen we gewoon de andere kant op, er zijn hier zoveel eilanden.” Ondertussen genoten we van de prachtige omgeving, de heldere lucht en de steeds wisselende panorama’s. Wat een mooi land, wat een natuur!

Eenmaal terug in Oban kregen we de tip voor een bed&breakfast in een oud landhuis. En daar was het zo gaaf dat we de boot naar Isle of Jura misten. Maar daarover de volgende keer meer…

Tot snel!

Ilmar Wessels (directeur Sailing Dutchman Events)

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee of een vraag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

deer-on-island-port-ellen-scotland

Maak een afspraak om jouw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

Contactgegevens