Wil jij tot wel 80% besparen op je bedrijfsuitje?

Wat houdt de WKR (werkkostenregeling) precies in? En komt mijn bedrijfsuitje of incentive ook in aanmerking voor de WKR?

Vrije ruimte

Als je een bedrijfsuitje, incentive of event organiseert kan het zijn dat je een naheffing van 80% loonbelasting ontvangt (WKR). Namelijk als het totaal bestede bedrag van het uitje hoger is dan het bedrag uit de vrije ruimte*.  

*De vrije ruimte is 1,7% van de loonsom (tot 400.000,-) + 1,18% van de loonsom (boven de 400.000,-) deze percentages zijn vastgesteld voor het jaar 2022. 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijfsuitje, incentive of event WKR-proof is?

Door gave activiteiten in de natuur te combineren met een training, seminar, congres of meeting. Zodat je bedrijfsuitje bestaat uit twee delen. Een inhoudelijk gedeelte en een fun gedeelte. 

  • Over het inhoudelijke gedeelte betaal je doorgaans geen belasting. Een ander groot voordeel om een inhoudelijk gedeelte toe te voegen aan je bedrijfsuitje of incentive is rendement op de werkvloer. Omdat je tijdens een onvergetelijke ervaring ook met elkaar kan werken aan meer, inhoudelijk, resultaat op de werkvloer. Door middel van bijvoorbeeld een inhoudelijke meeting in de ochtend. Waarna vervolgens de sneeuwschoenen ondergebonden kunnen worden voor een onvergetelijke winterwandeling. 
  • Het fun gedeelte, bijvoorbeeld een heerlijke bbq met na afloop live muziek tijdens een feestavond, valt in de loonbelastingkant. Dit betekent dat als je je vrije ruimte* van de werkkostenregeling op hebt gemaakt, je over het overige bedrag 80% naheffing (loonbelasting) moet betalen. 

Heeft u interesse in een van onze arrangementen,
incentives of events?

Of heeft u een idee of een vraag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Of stuur Ilmar een appje!

Maximaal fiscaal resultaat

Deze verdeling bepaalt hoe voordelig of onvoordelig je uitkomt in je uitje. Wij weten als geen ander hoe we dit fiscaal kunnen optimaliseren voor jou. En zorgen dat je naast een onvergetelijke ervaring ook een maximaal fiscaal resultaat hebt. Met onze kennis en achtergrondinformatie over deze regeling helpen we je graag. Zodat jouw bedrijfsuitje, incentive of event WKR-proof wordt.

Meer weten over alle WKR-voordelen?

Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag met je mee en leveren met onze jarenlange ervaring advies over jouw aankomende reis met het bedrijf.Maak een afspraak om uw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

Contactgegevens