SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Terschelling

Zon, zee en strand op Terschelling

Terschelling is niet voor niets een ongekend populaire bestemming voor mensen die het gevoel willen hebben er even helemaal tussen uit te zijn. Er is zoveel te doen! Zon, zee en strand maken van Terschelling een bijzonder populaire bestemming. Aan de noordkant van het eiland ligt maar liefst 30 km wit zandstrand op je te wachten. Het strand van Terschelling is de breedste van Nederland en een van de breedste van West-Europa. Eilandbezoekers kunnen hier eindeloos genieten van verlate stranden met onvergetelijke zonsondergangen. Mede door deze combinatie van zon, zee en strand is Terschelling erg populair als vakantiebestemming en is het bovendien een geweldige locatie voor evenementen.

De natuur op Terschelling

Er is bijna geen plek te vinden waarin zoveel afwisseling in de natuur te vinden is als op Terschelling. Slechts een derde van het eiland is bewoond, de rest is hoofdzakelijk natuurgebied. Ongerepte duinen, stranden, heide, bossen en polders wisselen elkaar in een straal van slechts enkele kilometers af. Ook heeft het eiland prachtige fiets- en wandelpaden. Hoe verder je in oostelijk richting gaat, hoe meer natuur je er vindt. Na het dorpje Oosterend vindt je er alleen nog het Europees beschermde natuurgebied de Boschplaat.

Pittoreske dorpjes

De belangrijkste dorpen op het eiland zijn West-Terschelling, Midsland, Hoorn en Oosterend. De dorpen hebben nog veel van hun charme en historie behouden. West-Terschelling ligt direct aan de haven waar de veerboot uit Harlingen aankomt. Het dorp is al van afstand goed te herkennen aan de beroemde vuurtoren De Brandaris. Hier proef je de nautische sfeer.

Huifkartocht op het strand van Terschelling

Natuurlijke baai

Naast het dorp ligt de enige natuurlijke baai van Nederland, Baai Dellewal genaamd. Bij een bezoek aan Terschelling mag je het uitzicht vanaf de grote duin over de baai zeker niet missen.

Lokale specialiteiten

Midsland is het tweede dorp van Terschelling en staat vooral bekend om zijn eilander tradities, zoals de St. Jans Draverij en de Beestemerk. De grotere dorpen bruisen met name in de zomerperiode van de activiteiten en zijn bekend om hun vele gezellige kroegjes en uitstekende restaurantjes, die je graag laten kennismaken met lokale specialiteiten zoals de cranberry, verse zeebaars, zeekraal en kokkels van het wad.

UNESCO-natuurgebied de Waddenzee

Aan de zuidkant van het eiland bevindt zich het UNESCO-natuurgebied de Waddenzee. De Waddenzee is een van de laatste grote getijgebieden ter wereld en strekt zich uit van Nederland tot aan het Deense Esbjerg. De Waddenzee is volkomen uniek in haar soort, twee keer per dag verandert het wad van gedaante. Met laagwater vind je er kilometers uitgestrekte zandplaten. Maar liefst twee derde van het wad ligt droog bij laagwater. Bij hoogwater stroomt alles weer onder. Dit proces van hoog- en laagwater herhaalt zich twee keer per etmaal. Als bezoeker heb je het geluk dat je altijd de Waddenzee over moet varen om naar Terschelling te komen.

Scholeksters in vogelvlucht

Verhalen op Terschelling

Niets is zo karakteristiek voor Terschelling als de prachtige verhalen. Eilanders zijn trots op hun eiland en vertellen er graag over. Zittend bij een kampvuur luisteren naar sterke juttersverhalen door de jaren heen is echt een bijzondere ervaring. Elke familie draagt wel een bijzonder verhaal of stuk historie met zich mee. Tijdens je bezoek aan Terschelling is dit echt een van de dingen die je gedaan moet hebben.

Uniek

Naast het bovenstaande is er nog veel meer dat Terschelling zo uniek maakt: de eilander folklore, de cranberries, het Oerol-festival, het natuurgebied de Boschplaat en nog veel meer. Wij nodigen je graag uit om een kijkje te nemen op dit bijzondere eiland in de Waddenzee! Neem contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden op Terschelling.

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens