• Nederlands

Een heel bijzonder eiland Terschelling

Activiteiten op Terschelling

Terschelling is niet voor niets een ongekend populaire bestemming voor mensen die het gevoel willen hebben er even helemaal tussen uit te zijn. Om u een beeld te geven van dit prachtige Waddeneiland hebben wij voor u de usp’s uitgelicht.

Zon, zee en strand op Terschelling

Zon, zee en strand maken van Terschelling een bijzonder populaire bestemming. Aan de noordkant van het eiland ligt maar liefst 30 km wit zandstrand op u te wachten. Het strand van Terschelling is het breedste van Nederland en een van de breedste van West-Europa. Eilandbezoekers kunnen hier eindeloos genieten van verlate stranden met onvergetelijke zonsondergangen. Door zijn ligging heeft Terschelling de meeste zonuren van Nederland. Mede door deze combinatie van zon, zee en strand is Terschelling erg populair als vakantiebestemming en is het bovendien een geweldige locatie voor evenementen.

Natuur


Er is bijna geen plek te vinden waarin zoveel afwisseling in natuur te vinden is als op Terschelling. Slechts een derde van het eiland is bewoond, de rest is hoofdzakelijk natuurgebied. Ongerepte duinen, stranden, heide, bossen en polders wisselen elkaar in een straal van slechts enkele kilometers af. Ook heeft het eiland prachtige fiets- en wandelpaden. Hoe verder u in oostelijk richting gaat, hoe meer natuur u er vindt. Na het dorpje Oosterend vindt u er alleen nog het Europees beschermde natuurgebied de Boschplaat.

Pittoreske dorpjes

De belangrijkste dorpen op het eiland zijn West-Terschelling, Midsland, Hoorn en Oosterend. De dorpen hebben nog veel van hun charme en historie behouden. West-Terschelling ligt direct aan de haven waar de veerboot uit Harlingen aankomt. Het dorp is al van afstand goed te herkennen aan de beroemde vuurtoren de Brandaris. Hier proef je de nautische sfeer.

Natuurlijke baai

Naast het dorp ligt de enige natuurlijke baai van Nederland, Baai Dellewal genaamd. Bij een bezoek aan Terschelling kunnen wij zeker het uitzicht vanaf het grote duin over de baai aanbevelen.

Lokale specialiteiten

Midsland is het tweede dorp van Terschelling en staat vooral bekend om zijn eilander tradities, zoals de St. Jans Draverij en de Beestemerk. De grotere dorpen bruisen met name in de zomerperiode van de activiteiten en zijn bekend om hun vele gezellige kroegjes en uitstekende restaurantjes, die u graag laten kennismaken met lokale specialiteiten zoals de cranberry, verse zeebaars, zeekraal en kokkels van het wad.

Hoorn en Oosterend

In Hoorn vindt u de Groene Weide van zanger en kroegbaas Hessel die er vrijwel dagelijks met zijn dochter Tess optreedt. Een bezoek aan de Groene Weide mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan het eiland. Het laatste dorp, Oosterend, is het meest agrarische dorp van het eiland. Hier vindt u naast verschillende boeren ook een paardenverhuur, kaasmakerij en schapenkaas boerderij.

UNESCO natuurgebied de Waddenzee

Aan de zuidkant van het eiland bevindt zich het UNESCO natuurgebied de Waddenzee. De Waddenzee is een van de laatste grote waddengetijgebieden ter wereld en strekt zich uit van Nederland tot aan het Deense Esbjerg. De Waddenzee is volkomen uniek in haar soort, twee keer per dag verandert het wad van gedaante. Met laagwater vind je er kilometers uitgestrekte zandplaten. Maar liefst twee derde van het wad ligt droog bij laagwater. Bij hoogwater stroomt alles weer onder. Dit proces van hoog- en laagwater herhaalt zich twee maal per etmaal. Als Terschelling bezoeker heeft u het geluk dat u altijd de Waddenzee over moet varen om naar Terschelling te komen.

Verhalen op Terschelling

Niets zo karakteristiek voor Terschelling als de prachtige verhalen. Eilanders zijn trots op hun eiland en vertellen er graag over. Zittend bij een kampvuur luisteren naar sterke juttersverhalen door de jaren heen is echt een bijzondere ervaring. Elke familie draagt wel een bijzonder verhaal of stuk historie met zich mee. Tijdens uw bezoek aan Terschelling is dit echt een van de dingen die je gedaan moet hebben.

Uniek

Naast het bovenstaande is er nog veel meer dat Terschelling zo uniek maakt: de eilander folklore, de cranberries, het Oerol-festival, het natuurgebied de Boschplaat en nog veel meer. Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op dit bijzondere eiland in de Waddenzee!

 

 

Snel antwoord op uw vraag? Whatsapp Sailing Dutchman op 0620480158

Neem contact op

Heeft u interesse in een van onze arrangementen, incentives of events? Of heeft u een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

  • Coronaproof
  • Op een leuke manier werken aan een vitaler bedrijf
  • Wij helpen u bij het gedeeltelijk of geheel belasting aftrekbaar te maken van uw event of incentive
  • Voor events met blijvende impact

Stel hier uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten over Sailing Dutchman

Sailing Dutchman op Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Blog

Toegevoegde waarde

We horen het de laatste tijd regelmatig van onze klanten: er moet wat gebeuren. We zijn klaar metLees verder

Naar buiten!

Het is juist nu een veel gestelde vraag: hoe kan ik mijn personeel op een goede manier belonenLees verder

Mis jij je collega’s al?

Het zijn bijzondere tijden momenteel. Zo wordt, om begrijpelijke redenen, iedereen opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, enLees verder