SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Alle ingrediënten voor een exclusieve en bijzondere incentive vind je in Zuid-Afrika

Cultuur, natuur en geschiedenis, in Zuid-Afrika komt het allemaal samen, merkte onze collega Mara, toen ze er voor Sailing Dutchman op verkenning ging. Want naast schitterend natuurschoon beschikt Zuid-Afrika over een veelbewogen geschiedenis en een rijke cultuur, vol tradities. Dat betekent dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een exclusieve en bijzondere incentive.

Nieuwe plekjes ontdekken

Eerlijk gezegd zit ik er nog een beetje van bij te komen. Want wat een unieke ervaring was mijn kennismaking met Zuid-Afrika! Ik begon met een bezoek aan Meetings Africa, een grote vakbeurs waar alle mogelijke informatie te vinden is die voor ons, als Sailing Dutchman, interessant en relevant is. De beurs was in Johannesburg, een prima startplek om naar een safaripark te gaan.

Tafelberg

Daarna ben ik doorgereisd naar Kaapstad. In Kaapstad is enorm veel aanbod aan activiteiten, merkte ik. Neem alleen al de Tafelberg, die hoog boven de stad uittorent en waarvandaan je een schitterend uitzicht over de stad hebt. Je kunt hikend naar de top of, iets minder vermoeiend, met een kabelbaan. Je kunt natuurlijk ook wandelend omhoog en vervolgens met de kabelbaan weer naar beneden.

Kaap de Goede Hoop

De volgende dag ben ik met een ribboot om Kaap de Goede Hoop gevaren. Ik kende die naam van de geschiedenisles, dus best indrukwekkend om die kaap in het echt te zien. Beter gezegd: te ervaren, want vanaf het water heb je een compleet andere beleving. Daarna de dag afgesloten bij een restaurant aan het water waar ze iedere dag hun vangst van de dag serveren. Dat vond ik een superleuke combinatie. Eerst ga je het water op en leer je van alles over de oceaan en wat er allemaal leeft en rondzwemt, en daarna ga je aan tafel en eet je vis die kort ervoor gevangen is.

Zijspanmotor en helikopter

Op Kaap de Goede Hoop heb ik natuurlijk de vuurtoren beklommen, wat ook weer een bijzondere ervaring is. En daarna op pad gegaan in motoren met zijspan. Dat geeft een totaal ander gevoel dan met een auto langs de kust rijden, en kun je prima met een grote groep doen. Het ziet er ook nog eens heel gaaf uit, omdat het allemaal oude motoren zijn. Een andere mogelijkheid is om een helikoptertocht te maken. Dat was nog best betaalbaar, vond ik. Zo’n spectaculaire tocht zou je bijvoorbeeld als extra activiteit kunnen aanbieden voor die mensen die iets extra’s hebben bereikt binnen je organisatie.

Wijntour

En wist je dat de regio rond Kaapstad ook een prachtige bestemming is voor een wijnroute? Zo is het prachtige historische plaatsje Stellenbosch het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Je kunt een wijntour maken, en ook – bijvoorbeeld – met een groep heerlijk picknicken in de wijngaarden. En dan zijn er ook nog eens heel veel safariparken in de omgeving. De regio leent zich er dus prima voor om stadse activiteiten te combineren met een safari. En o ja, dat zou ik bijna nog vergeten: in de maanden januari, februari en maart is Zuid-Afrika bij uitstek geschikt voor een fantastische incentive. Zitten we hier dan nog in de kou en de regen, in Zuid-Afrika is het dan tussen de 25 en 30 graden.

Geweldige bestemming

Kortom: ik was erg onder de indruk van Zuid-Afrika. Er is zoveel gebeurd in dat land, er is zoveel geschiedenis, en de natuur is er echt adembenemend mooi. Er zijn bergen, er is zee, er zijn natuurparken vol wilde dieren… voor groepen die out of the box kunnen en willen denken, die open staan voor andere culturen en die actief bezig willen zijn, is het een
geweldige bestemming!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens