SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Een plek waar je zachtjes “wow” zegt

Oud-presentator Bas Westerweel maakte samen met Ilmar Wessels een ‘hartsreis’ naar Oostenrijk. Het werden een paar bijzondere dagen.

“Het is een open deur, maar je fijn voelen in zowel je lijf als in je hoofd is essentieel om goed te functioneren. Toch wordt het snel vergeten. Een dag is kort, je hebt het druk, en je moet presteren. Zo werkt het nou eenmaal in het bedrijfsleven. En dat we de beste moeten zijn, krijgen we al van jongs af aan mee.  Maar je kunt alleen resultaat boeken als je je goed voelt, en je bezighoudt met het hart van de dingen.

Met ons bedrijf Knyfe Ealdormann willen we het ‘hart’ terugkrijgen in een bedrijf. En nergens werkt dat beter dan in een omgeving die je stil maakt.

Gelukkig bestaan er mensen zoals Ilmar. Mensen die plekjes vinden die heel bijzonder zijn en niemand kent. Plekjes waar je alleen maar zachtjes “wow” zegt. En op een van die plekken zijn wij vorige week geweest, in het Nationalpark Hohe Tauern in Oostenrijk. Een omgeving waar de lucht zó zuiver is en de bezieling zó voelbaar, dat zelfs de Dalai Lama zich er komt herbezinnen.

We verbleven er bij Ron, in zijn prachtige grote huis op 1100 meter, wat de meest gezonde hoogte voor een mens schijnt te zijn. Ron, van oorsprong Nederlander, is lang geleden verliefd geworden op het landschap. Die liefde heeft zich zo ontwikkeld dat hij berggids en ranger is geworden in het natuurpark.

Ranger Ron met Bas Westerweel op pad

Ik had de mazzel dat ik een dag te vroeg was en alleen met Ron tegen de sneeuw ben opgeklommen. Sneeuwschoenen aan, stokken in de hand, en al na de eerste bocht biggelden de tranen over mijn wangen. Inspanning en ontspanning tegelijkertijd, je binnen- en buitenkant voelen, hart en lichaam, allebei.

De volgende dag gingen we met meer mensen op stap. Mensen met veel lawaai in hun hoofd, die pratend en lachend de berg opliepen. Binnen vijftien minuten werd het stil en hoorde je alleen nog elkaars ademhaling en het knerpen van de sneeuw onder de schoenen. In een boswachters hut dronken we samen een schnapps. Je kijkt elkaar aan en begrijpt elkaar, daar heb je geen woorden voor nodig.

Je leest er wel over, het stilzetten van de tijd, maar als je het zelf meemaakt is het overweldigend. En word je op vele manieren van zuurstof voorzien.

Voor wie zo’n reis geschikt is? Voor iedereen die nieuwe ideeën nodig heeft of op een kruispunt staat in zijn leven. Voor mensen die moe worden van het denken in concepten en wel wat meer hart en bezinning kunnen gebruiken. Het geeft je lijf en hoofd de kans om elkaar weer te vinden. Noem het een warm hotel voor je binnen-  en je buitenkant. En nergens kan dat beter dan bij Ron in Oostenrijk.”

Ik neem je graag mee.

Bas Westerweel

Op pad met Ranger Ron

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens