SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

“Het moet puur blijven”

“Het moet puur blijven”

Vaak wordt ons gevraagd waarom we na Ziggo Dome weer een concert organiseren. Dan is ons antwoord heel eenvoudig: “Waarom niet? Het leven is veel te leuk!” Je moet alles eruit halen wat erin zit, vind ik. Als je de mogelijkheid hebt om zoiets geweldigs mee te maken, dan moet je dat toch gewoon doen?

Voor de kick

Mocht iemand denken dan we het voor het geld doen, dan kan ik ze uit de droom helpen, want het levert ons geen zak op. Nee, de enige reden dat we het doen is keihard voor de kick. Ik heb er een liedje over geschreven: Mochten we ooit de 90 halen, dan hebben we 180 jaar geleefd. En dat lukt je alleen door gewoon rücksichtsloos in het diepe te springen. Dat gevoel deel ik 100% met mijn vader, die staat er precies zo in. We doen het gewoon, we gaan ervoor, en het komt vast goed!

Nooit twee keer hetzelfde

Waarom we dit keer naar Ahoy gaan? Het contact met Ahoy en de mensen daar voelt supergoed, en het is natuurlijk dertig jaar geleden dat mijn vader er stond. Het cirkeltje is rond, dat gevoel. En dan zijn er nog de mogelijkheden van alle zalen eromheen, zodat we er in de toekomst een soort Terschelling-event van kunnen maken. Natuurlijk was het contact met Ziggo Dome ook hartstikke goed, we hebben daar een magische avond beleefd, maar het past wel bij ons om dit keer ergens anders heen te gaan. We hebben nog nooit twee keer achter elkaar hetzelfde gedaan.

Down to earth

Op safe spelen, voorspelbaar zijn, dat past niet bij ons. Juist niet! Een compleet nieuwe show, met nieuwe ideeën en nieuwe liedjes, daar worden we blij van. Het stimuleert ons om creatief te zijn en te bedenken hoe we dit keer Terschelling neer kunnen zetten. Dat gevoel overbrengen is de grootste uitdaging, want het laatste wat we willen is een gladde show neerzetten à la Las Vegas. Het moet puur blijven, en down to earth. Echt Terschellings, maar wel zo dat mensen na afloop zeggen: ‘Jezus, hoe bedenken jullie het!’ En tot nu toe is dat iedere keer nog gelukt.

Gave ervaring

Wat natuurlijk enorm helpt is dat we er niet staan om onszelf te promoten, maar om het eiland te laten zien en met z’n allen een hele gave ervaring te hebben. Als het alleen om Hessel en Tess zou draaien, dan hadden we heel andere keuzes moeten maken in onze carrières. Dan hadden we andere mensen om ons heen verzameld en waren we een totaal andere richting op gegaan. Dat hebben we heel bewust niet gedaan. Dit is ons pad en daar houden we ons aan.

Vrij

En dat pad is nog lang niet af, ik ben nog niet klaar. Maar we zijn geen vooruit kijkers, dat zien we wel. De focus is nu op Ahoy, en wat daarna gebeurt mag Joost weten. Ik zou het heel benauwend vinden als ik dat nu allemaal al zou weten en alles vast zou liggen. Dat is toch het eilandse in mij, denk ik, ik wil alles open houden, het gevoel te hebben vrij te zijn in wat ik doe.

Steeds concreter

En ja, ik heb er onwijs veel zin in! Zeker omdat de show zoals we die bedacht hebben steeds concreter wordt. De rode draad, de basis van de show, die staat. Dus weet ik dat het met de spanningsboog wel goed komt. Mijn vader en ik hebben cruciale keuzes gemaakt: dit wel en dat niet, zo gaan we het doen. We hebben drie pijlers staan voor een show van 2,5 uur, dan weet je dat het niet inzakt en helemaal gaat komen. Dat geeft mij rust en volop gelegenheid om er enorm naar uit te kijken. Kom maar op Ahoy, het wordt geweldig!

Tess van der Kooij

Boek je kaart voor het concert in de Ahoy hier

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens