SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

“Het mooiste van de periode in Zweden: al die mensen die hun ogen uitkeken in die compleet andere wereld.”

Ze is net terug in Nederland, na maar liefst zes weken in Zweden te hebben gezeten met groepen van tien tot honderdvijftig personen. Sjoerdtje weet als onze Zweden-specialist als geen ander wat het uitgestrekte en prachtige land allemaal te bieden heeft op het gebied van incentive-reizen. 

Ruimte
Als je in Zweden bent, waan je je echt even helemaal in een andere omgeving. Er is zoveel ruimte en zoveel prachtige natuur! Als Nederlanders kennen we dat niet. We leven nou eenmaal in een dichtbevolkt land en hebben een druk leven dat wordt beheerst door onze agenda. In Zweden geeft al die ruimte om je heen ook ruimte in je hoofd. Je stapt in een cultuur waar veel meer bij de dag wordt geleefd, en waar niet iedere minuut is vastgelegd. Je schakelt over op een ander tempo en dat maakt de ervaring nog rijker. Je wordt je weer bewust van waar het echt om gaat in het leven: tijd en aandacht hebben voor elkaar, en genieten van de prachtige natuur. En het is natuurlijk superfijn om dat samen met je collega’s te doen.

‘Winterervaring’
Wij verbleven in de omgeving van Sälen, wat een schitterende en vooral heel veelzijdige wintersportbestemming is. Al past in Zweden het woord ‘winterervaring’ eigenlijk beter dan ‘wintersport’, vind ik. Want er is zoveel mogelijk! Zo kun je in Sälen letterlijk en figuurlijk alle kanten uit, en valt er superveel te doen en te beleven. Wat we er allemaal hebben gedaan? Haha, je kunt beter vragen wat we niet hebben gedaan. Een kleine opsomming: skiën natuurlijk, op pad met een hondenslee en met de sneeuwscooter, ijsklimmen op een bevroren waterval. En wat ook een bijzondere ervaring is: ijsvissen in een bevroren meer, en daarna die vis ter plekke bereiden en opeten. Verder hebben we een ijsbadchallenge gehouden en hebben we de Crazy Winter Games gedaan. Dat is een supergave teambuildingsactiviteit in de sneeuw, met allerlei verschillende spellen. 

Zweden specialist

Lokaal eten
Ook hebben we diverse keren overnacht en gegeten in een Fäbod, een soort jachthut zonder stromend water en elektriciteit. Je vindt in Zweden overal van dit soort kleine restaurantjes in the middle of nowhere waar je alleen met een sneeuwscooter kunt komen. Het is echt een unieke ervaring om de bossen in te gaan naar zo’n Fäbod, wat eigenlijk niets meer is dan een hutje waar je met een klein gezelschap kunt verblijven. En ook al is er geen stromend water of elektriciteit, je kunt er ontzettend lekker eten. Sowieso staat Zweden erom bekend dat er bij voorkeur wordt gekookt met lokale seizoensproducten, wat natuurlijk hartstikke duurzaam is.  

Hoge waardering
En wat echt superfijn was om te merken: al die ervaringen en avonturen werden enorm gewaardeerd. En eerlijk gezegd vond ik het zelf ook een hele rijke ervaring. Het was fantastisch om alle verschillende groepen te mogen ontvangen, en al die verbaasde blikken te zien bij alles wat we gingen doen. Omdat veel mensen Zweden niet kennen, waren ze steevast allemaal positief verrast. Kan dit echt, bestaat dit echt, zoveel mooie natuur en zoveel sneeuw. Dat vond ik echt het mooiste van de afgelopen periode: al die mensen die hun ogen uitkeken in die compleet andere wereld. We kregen van een klant zelfs een waardering van 9.4, dat is echt bizar hoog. 

Ontdekken
Overigens ben ik zelf ook nog lang niet uitgekeken in Sälen en omgeving. Je merkt aan alles dat het gebied nog in ontwikkeling is en dat er nog veel meer mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan overnachten in een iglo die je eerst zelf bouwt. Hoe gaaf is dat? Dus ja, ook voor ons als Sailing Dutchman valt er nog veel te ontdekken!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens