SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Jagers, sneeuw en skiën

Als we een bijzondere reis willen organiseren, dan gaan we vaak van te voren kijken met de klant. Want je kunt wel met woorden uit proberen te leggen dat het – echt waar! – bijzonder, uniek, authentiek en dus onvergetelijk is, maar zo werkt het nou eenmaal niet. Veel beter is om gewoon in de auto te stappen en ter plekke te gaan kijken. Dat lef moet je hebben, vind ik. Bovendien: je hebt vertrouwen in je product of niet.

En zo reed ik vorige week met twee klanten richting Oostenrijk. Ze waren beslist nog niet overtuigd toen we het dorp in het dal binnenreden. Ook het hotel – we konden nog niet in de boerderij van Ron terecht – maakte weinig indruk. “Het komt helemaal goed”, verzekerde ik ze.

 

Jachthut

’s Avonds werden we door natuurgids Ron opgehaald. In het pikkedonker reden we steeds verder omhoog, door de sneeuw. Ik zag de mannen denken: waar zijn we nu terecht gekomen? Na een stukje wandelen kwamen we bij een jachthut waar een aantal jagers aan tafel zaten. Die mannen zitten daar een paar weken en jagen elke dag, van zonsopkomst tot zonsondergang. Bezoekers zijn meer dan welkom, dat vinden ze fantastisch. Ze hadden die middag een hert geschoten en zaten vol verhalen. Flesje bier erbij, eerlijk en lekker eten, een knapperend houtvuur, en buiten een donkere witte wereld. Het werd een geweldige avond.

gatternighütte-obervellach-oostenrijk

Biljartlaken

De volgende dag gingen we skiën op de gletsjer. En al was het nog maar november, de omstandigheden waren perfect. Strakblauwe hemel, topsneeuw, een piste als een biljartlaken. Er waren allerlei internationale skiteams aan het trainen, dat zegt genoeg. De lunch was in een oergezellige hut waar de vrouwen achter de bar staan en de mannen in de keuken. Alles vers, alles lokaal, gewoon puur, en ontzettend lekker.

 

Houtvuur

De volgende avond waren we uitgenodigd bij boer Hans. Hans kan geweldig koken en doet dat op een houtvuur in zijn keuken van ruim tweehonderd jaar oud. De gastvrijheid (en de heerlijke geur) komt je tegemoet als je de deur opendoet. Op het menu stond – uiteraard – vers geschoten hert. Ook de jagers aten mee, dat hadden we de avond ervoor afgesproken. We hebben daar de hele avond gezeten en konden gelukkig – want het werd laat – daarna op de boerderij van Ron terecht.

 

boer-hans-met-dochter-in-de-keuken-authentiek-obervellach-oostenrijk

Schnitzels

De volgende dag wilde één van de twee nog even kijken in een ander, meer commercieel, skigebied. Ook een prachtig gebied, zeker, niks mis mee, maar wat een contrast, en wat een drukte. We gingen een willekeurige hut binnen en beide mannen keken mij aan. “Nee Ilmar, dit is het niet. Dit is herrie en schnitzels, het standaardwerk. Wat jij biedt is echt anders, dat krijg je nergens.”

Ik hoefde niets meer uit te leggen. En de volgende reis was geregeld.

Tot snel!

Ilmar Wessels (directeur Sailing Dutchman Events)

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens