SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Mis jij je collega’s al?

Het zijn bijzondere tijden momenteel. Zo wordt, om begrijpelijke redenen, iedereen opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, en dat wordt dan ook massaal gedaan. Daar zitten best een aantal voordelen aan, zo blijkt. Je bent geen tijd meer kwijt aan reistijd, er zijn logischerwijs veel minder files, er wordt super efficiënt gewerkt en nog veel efficiënter vergaderd.

Bovendien krijgen we op deze manier meer inzicht in een ieders privéleven. Je ziet opeens kinderen door het beeld rennen, hoort een hond blaffen, een pasgeboren baby huilen, de deurbel gaan en soms zie je zelfs – omdat iemand vergeet het beeld uit te zetten – iemand naar het toilet gaan. Maar hoe leuk, verrassend, ontroerend, grappig en soms zelfs hilarisch zo’n inkijkje ook is, de tegenhanger is dat je na een tijdje toch je collega’s en het dagelijkse contact gaat missen.

Naar buiten

Want pas als je elkaar een tijd niet ‘echt’ ziet, merk je hoe belangrijk het is om elkaar te spreken, aan te raken, elkaar bezig te zien op de werkvloer, om samen grapjes te maken of het weekend door te nemen. En ook al hebben we geen keuze en berusten we er in, er komt een tijd dat de muren op je af gaan komen. Zeker als de lente echt doorbreekt, het buiten steeds zonniger wordt en de bomen steeds groener, zul je merken dat de behoefte niet alleen groeit om weer naar buiten te gaan, maar ook om je collega’s weer te zien.

Plannen maken

Laten we daarom hopen dat deze periode van thuisblijven niet al te lang meer hoeft te duren. Maar zo lang het nog het geval is, kunnen we natuurlijk wel alvast vooruit kijken en dromen over wat je straks allemaal kunt gaan doen, samen met je collega’s. Veel leuker dan thuis gaan zitten kniezen is het om nu al te focussen op wat leuk is en om plannen te maken.

Risico’s

Als je reëel bent, is het niet waarschijnlijk dat we dan weer snel het vliegtuig pakken naar allerlei exotische bestemmingen. Zeker als je de beelden ziet uit de zuidelijke landen, denk ik dat het nog wel even duurt voordat we die kant weer op kunnen (en durven) gaan. En dat geldt ook voor de winterperiode. Inmiddels kennen we de risico’s van ergens heen gaan waar het druk is, en waar weinig ruimte is.

Perfect alternatief

Als je dan kijkt wat leuk is, waar wél ruimte is, waarvoor je niet het vliegtuig hoeft te pakken en wat toch bijzonder is, dan zijn de Waddeneilanden natuurlijk veruit de beste bestemming en vormen ze een perfect alternatief voor een buitenlandse reis.

Inhoudelijk

Wij van Sailing Dutchman zitten momenteel niet stil. Juist nu zijn we druk bezig om allerlei verrassende dingen en concepten voor jou en jouw collega’s te bedenken. En dan (juist) niet alleen leuke bedrijfsuitjes, puur voor de fun, maar ook inhoudelijke programma’s, zodat een uitje echt zin heeft en geen verloren tijd is. Hoe geweldig zou het zijn om jullie straks in de stralende zon te mogen verwelkomen op een ruim en leeg strand?

Positief

En hoe leuk is het om daar nu al over na te denken? En denk daarbij vooral in positieve beelden. Want de tijd komt echt dat alles weer normaal wordt, en je gewoon weer leuke, zinvolle en gezellige dingen kunt doen, samen met je collega’s.

Wij van Sailing Dutchman zijn er klaar voor. Jij ook?

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens