SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Op zoek naar locaties voor Incentives en Events

Als Sailing Dutchman Events krijgen we vaak de vraag wat nou eigenlijk het verschil is tussen ons en een willekeurig ander evenementenbureau. “Waarom moeten we jullie hebben voor een zakelijk event of een incentive?” Een logische vraag, waar we graag op antwoorden.

Bijzondere mensen

Sailing Dutchman Events staat voor authentieke en onvergetelijke ervaringen. Daarom zijn we niet alleen voortdurend op zoek naar unieke locaties, maar ook naar bijzondere mensen. En juist die zijn lastig te vinden, want je komt ze nergens tegen op het internet. Het zijn mensen die heel goed zijn in wat ze doen en die veel te vertellen hebben, maar zich niet bezig houden met marketing, laat staan via het internet. Terwijl het juist onze taak, onze missie, is om deze mensen te vinden. Want ga je op bezoek bij zulke mensen, dan weet je zeker dat je iets heel bijzonders beleeft.

Springtij diner

Stoere jagers

Schuif bijvoorbeeld aan bij een lokale boer hoog in de bergen van Oostenrijk, of luister naar de verhalen van een groep stoere jagers. Drink een bak koffie met een Friese paardenfokker en word vervolgens uitgenodigd voor het diner. Dat zijn ervaringen die je nooit vergeet. Ga je naar een luxe hotel, dan zal het diner ongetwijfeld uitstekend zijn, maar waar en wat je precies gegeten hebt? Dat ben je al vrij snel weer vergeten. Heb je daarentegen een eerlijke boerenmaaltijd gehad op een schitterende locatie, dan weet je dat over tien jaar nog precies. Want die plekken, en die mensen, die maken het verschil en die blijven je bij.

Onderscheidende events en incentives

En dat is dus het antwoord. Want met zulke ervaringen onderscheiden wij ons bij zakelijke events en incentives. Niet door een standaard stedentrip, hoe luxe ook. Die kan iedereen zelf ook wel vinden op het internet, daar zit onze toegevoegde waarde niet in.

 

Kroeg

Dan volgt al snel de volgende vraag: “Maar hoe vind je zulke mensen?” Nou, dat is in essentie door “gewoon te lullen”, zoals Fokke altijd zegt. Dat klinkt eenvoudig, maar is het zeker niet. Het is zoeken, graven, en eindeloos bellen. En als het moet, stappen we in het vliegtuig of de auto om ter plekke op zoek te gaan. Eenmaal gearriveerd lopen we de lokale kroeg in en vertellen we wie of wat we zoeken. Zo waren we in Schotland op zoek naar een echte landlord, iemand die geweldige verhalen kan vertellen. Dat vraag je dan gewoon. En als de eerste het niet weet, dan weet hij altijd wel iemand – zijn neef, zijn oom, zijn buurman – bij wie we verder kunnen vragen. Het is puur een kwestie van de aanhouder wint, en uiteindelijk kom je altijd bij de goede mensen uit. Die vaak stomverbaasd reageren: “Hoe hebben jullie mij in godsnaam gevonden?”

Hiken in Schotland tijdens vitaliteitsprogramma

Vertrouwen

Daarna is het zaak om te vertellen wat we komen doen en het vertrouwen te winnen. Want je vraagt zo iemand om zijn privé omgeving tijdelijk open te zetten voor onze gasten. En als dat lukt – en dat lukt eigenlijk altijd – is het fantastisch om te zien hoe iemand vol passie vertelt over wat hij doet en waar hij mee bezig is. Dat vergeet je nooit meer, en onze gasten ook niet. Het zoeken van dit soort mensen is voor mij een groot deel van mijn werkplezier. Natuurlijk, het is een investering van tijd, energie en geld. Maar alleen op deze manier blijf je je ontwikkelen, vind je de mooiste plekjes en de meest bijzondere mensen. En dat is precies wat we onze klanten willen bieden.

Ilmar Wessels

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

 

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens