SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Ontdek de Faeröer eilanden: ruig en uniek

Een onmisbare ervaring voor jou en je collega's

Ergens tussen IJsland en Noorwegen, midden in de Noord-Atlantische Oceaan, liggen de Faeröer eilanden. Dit afgelegen stukje Denemarken, bestaande uit 18 eilanden, staat bekend om zijn ruige landschap en unieke cultuur.

Tradities en cultuur

De Faeröerse cultuur is beïnvloed door historie, vooral door de Vikingtijd. Oude tradities, zoals zang, dans en de jaarlijkse schapenronde, zijn nog springlevend. Een opvallende traditie is de “Ólavsøka”, de nationale feestdag, gevierd met parades, muziek en sportevenementen. De Turfhuizen die je overal ziet, zijn onderdeel van de cultuur. Deze zijn gebouwd met graszoden en laten zien hoe slim de inwoners omgaan met het ruige weer.

Culinair avontuur

Met de oceaan om de hoek draait de Faeröerse keuken om vis en schaaldieren. “Skerpikjøt,” gedroogd schapenvlees, is een lokale favoriet. En als je een waaghals bent, probeer dan “kæst skerpikjøt,” gerijpt schapenvlees in schapenmaag. Voor de bierliefhebbers is de “Okkara” een echte must.

Natuurlijke pracht

De Faeröer eilanden imponeren met hun steile kliffen, groene valleien en charmante dorpjes. Het weer kan grillig zijn, maar dat geeft het landschap juist karakter. De klif van Trøllkonufingur biedt een geweldig uitzicht op de ruige Faeröer. Wandeltochten zijn dan ook populair. Wie weet spot je wel een papegaaiduiker!

Geïnteresseerd in cultuur, lekker eten of houd je gewoon van de natuur? De Faeröer eilanden hebben voor ieder wat wils. Het is een stukje onontdekt paradijs in de Noord-Atlantische Oceaan. Neem contact op en kom meer te weten over de Faeröer eilanden!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens