SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Skûtsjesilen in Friesland met je personeel

Skûtsjesilen met je team

Niets is zo’n mooie en pure sport als het Friese Skûtsjesilen. Iedereen in Friesland die ook maar met zeilen heeft, leeft mee met de strijd tussen de prachtige oude vrachtschepen. Ik wilde altijd al een keer naar het Skûtsjesilen, en dit jaar besloten we om gewoon te gaan, samen met een aantal relaties, kennissen en vrienden (wat in ons werk trouwens allemaal door elkaar heen loopt).

Pure beleving

Het is tien keer groter dan je denkt. Het is een evenement dat zijn weerga niet kent en dat ontzettend leeft in de gemeenschap. Hele dorpen lopen uit. Iedereen, jong en oud, zit met verrekijkers te kijken naar de strijd op het water. Koelbox mee, drank, eten, hapjes, alles. Het is pure emotie en pure beleving!

sks-skutsjesilen-in-friesland

Een groot feest

Na afloop is het feest, echt feest. De kleine dorpjes staan volledig op zijn kop. De paar straten van het dorp staan vol met dj’s, livebands, muziek en biertaps. De sfeer is relaxed: alles kan, niks moet. Er leggen boten aan, de mensen springen van boord en doen gezellig mee. Of ze bouwen een feest op de boot, met zelfgemaakte banken en tafels en eigen fusten. Niemand maakt zich druk, niemand doet moeilijk, het is gewoon gezellig.

Topsport

Het is volop genieten op en van de Friese Meren, maar ook van pure traditie en volksvermaak. Geen rangen en standen, geen vip-tenten. Gewoon met z’n allen naar het Skûtsjesilen kijken, echt Nederland op z’n best. En vergis je niet, het is pure topsport. De bemanning traint het hele jaar door om twee weken keihard te gaan. En het is net als bij het schaatsen ontzettend sportief. De laatsten worden net zo hard aangemoedigd als de eersten. Daar komt bij dat het echt authentiek is. Je kan alleen schipper worden op een skûtsje als je uit een schippersfamilie komt.

skutsjesilen-stavoren-friesland

Echte beleving

Het is een geweldig evenement is om met relaties of je personeel naartoe te gaan. Het is anders dan anders, het is niet de zoveelste golf- of voetbalwedstrijd. Het skûtsjesilen is een compleet nieuwe ervaring: een echte beleving. Niet over de top, gewoon met elkaar. Het is pure traditie, vol stijl, met veel sfeer, en heerlijk ongedwongen. Meer weten of met ons mee naar dit geweldige evenement? Neem contact met ons op!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens