Skûtsjesilen in Friesland

Skûtsjesilen met relaties

Niets is zo’n mooie en pure sport als het Friese Skûtsjesilen. Iedereen in Friesland die ook maar met zeilen heeft, leeft mee met de strijd tussen de prachtige oude vrachtschepen. Ik wilde altijd al een keer naar het Skûtsjesilen, en dit jaar besloten we om gewoon te gaan, samen met een aantal relaties, kennissen en vrienden (wat in ons werk trouwens allemaal door elkaar heen loopt).

Emotie

We zaten in Sneek en in Langweer, en dat was supergaaf. Want echt, het is tien keer groter dan je denkt. Het is een evenement dat zijn weerga niet kent en dat ontzettend leeft in de gemeenschap. Hele dorpen lopen uit, en iedereen, oud en jong, zit met verrekijkers te kijken naar de strijd op het water. Koelbox mee, drank, eten, hapjes, alles. Het is pure emotie en pure beleving, voor iedereen.

sks-skutsjesilen-in-friesland

Feest

In Langweer zaten we er echt bovenop, en kon je de emotie van de schippers helemaal meevoelen. En na afloop is het feest. Echt feest. Zo’n klein dorpje als Langweer staat volledig op zijn kop. De paar straten van het dorp staan vol met dj’s, livebands, muziek en biertaps. De sfeer is zo relaxed, alles kan, niks moet. Dat is echt geweldig. Er leggen boten aan, de mensen springen van boord en doen gezellig mee. Of je ze bouwen een feest op de boot, met eigengemaakte banken en tafels en eigen fusten. Niemand maakt zich druk, niemand doet moeilijk, het is gewoon gezellig.

 

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee of een vraag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Topsport

Voor onze gasten was het volop genieten van de Friese Meren, maar ook van pure traditie en volksvermaak. Geen rangen en standen, geen vip-tenten. Gewoon met z’n allen naar het Skûtsjesilen kijken, echt Nederland op z’n best. En vergis je niet, het is pure topsport. De bemanning traint zich het hele jaar verrot om twee weken keihard te gaan. En het is net als bij het schaatsen super sportief. De laatsten worden net zo hard aangemoedigd als de eersten. Daar komt bij dat het echt authentiek is. Je kan alleen schipper worden op een skûtsje als je uit een schippersfamilie komt.

 

skutsjesilen-stavoren-friesland

Echte beleving

We hebben gemerkt dat het een geweldig evenement is om met relaties naartoe te gaan. Het is anders dan anders, het is niet de zoveelste golf- of voetbalwedstrijd. Dat weet iedereen nu wel, dat is voorspelbaar. Het skûtsjesilen is een compleet nieuwe ervaring, lekker buiten, een echte beleving. Niet over de top, gewoon onder elkaar, zonder stijve vipruimtes, want er zijn geen grote sponsoren. Het is pure traditie, vol stijl, met veel sfeer, en heerlijk ongedwongen. Ja, iedereen vond het geweldig. En ze zeiden allemaal: volgend jaar weer. Tot snel! Ilmar Wessels

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

Maak een afspraak om jouw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

Contactgegevens