SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Slovenië: een verborgen parel voor incentives

Vraag een willekeurig iemand naar Slovenië, en negen van de tien keer zal men je verbaasd aankijken. Slovenië, ja, waar ligt dat eigenlijk? Slovenië, dat tot 1991 onderdeel uitmaakte van Joegoslavië, ligt aan de zuidrand van de Alpen, is lid van de Europese Unie en wordt begrensd door Oostenrijk, Hongarije, Italië en Kroatië. Het is, met zo’n beetje de helft van Nederland, niet heel groot. Maar het landschap is er prachtig en divers, en de mogelijkheden eindeloos, merkte onze collega Lize, die het land onlangs bezocht voor ons en er van de ene verrassing in de andere rolde.

Groen

Weet je wat vooral opvalt als je door Slovenië reist? Dat het een heel groen land is, met supervriendelijke mensen die graag over hun land vertellen. De natuur is er prachtig en je hebt er, in het westen, overal wijngaarden met wijn van hoge kwaliteit. Het wordt niet voor niets vaak vergeleken met Toscane. En dat klopt helemaal, daar leek het echt op, met een prachtig glooiend, heuvelachtig en vruchtbaar landschap, waar rivieren doorheen slingeren en waar je overal wijngaarden vindt. 

 

Hoge kwaliteit

Om al dat moois te ontdekken kun je bijvoorbeeld een jeeptour maken, waarbij je onderweg ergens stopt voor een uitgebreide picknick met lokale producten. Dat kan in een lavendelveld, maar ook midden in een wijngaard. Je kunt bij een lokale wijnboer het hele proces volgen van wijn maken, dat begint met het plukken van de druiven. Natuurlijk volgt daarna een wijnproeverij, en laat je dan, net als ik, verrassen door de hoge kwaliteit van de wijn. Wit, rood, rosé, ze maken het allemaal en ze smaken allemaal even goed. Net als van wijn houden de mensen in Slovenië enorm van lekker eten. Er zijn veel uitstekende restaurants waar wordt gekookt met lokale en verse seizoensproducten. Wat wil je ook als je land zo vruchtbaar is? Je kunt er ook kookworkshops volgen, dat vind ik echt een aanrader. Superleuk om te doen met je collega’s!

Kleinschalig

Sowieso is Slovenië geen land voor massatoerisme, en dus minder geschikt voor grote groepen. Daar zijn de hotels ook niet op berekend, het is er allemaal kleinschalig en overzichtelijk. Er valt dan ook nog genoeg te ontdekken, en dat niet alleen, je kunt er ook superveel leuke activiteiten doen. Wat denk je bijvoorbeeld van suppen op een prachtige rivier of op een diepblauw, schilderachtig meer dat verscholen ligt tussen de bergen? Je kunt in Slovenië echt de connectie maken met de natuur: maak een wandeling of fietstocht door de heuvels en geniet van de rust, de stilte en het prachtige gevarieerde landschap.

Vrij als een vogel

Wil je meer spektakel, dan kan dat ook. Zo kun je op diverse rivieren (zoals de Soca en de Korintnica) supergoed raften en kajakken. Let op: dat is niet voor beginners, je moet echt wel ervaring hebben. Overigens zijn er ook wel rustigere rivieren waar je als beginner kunt kajakken. En wil je echt iets spectaculairs doen? Vlieg dan eens aan een zipline met een snelheid tot 60 kilometer per uur op zo’n 200 meter over een schitterende kloof. Echt, je voelt je even zo vrij als een vogel. Er zijn in Slovenië zoveel diverse mogelijkheden die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. 

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel je graag meer over dit prachtige, nog nauwelijks ontdekte land waar je geweldig leuke dingen kunt doen!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens