SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Terugblik op onze reis naar Schotland

Wist je dat korfbal in Nederland heel groot is? En dat livestreams van wedstrijden beter worden bekeken dan de voetbalwedstrijden van Heerenveen? Neem LDODK uit Terwispel/Gorredijk. Dat is een enorm succesvolle club, met daarnaast een heel actieve businessclub. En die businessclub ging met ons naar Schotland.

Verbinding

De businessclub maakt twee keer per jaar een mooie reis om de verbinding met elkaar te zoeken. Als het kan, gaan er ook spelers mee, want het gaat ze echt om het clubgevoel. En zo vlogen we ’s ochtends vroeg met een man of dertig naar Edinburgh. We zijn meteen na aankomst gewoon een stuk gaan rijden in eigen auto’s om het Schotland-gevoel te krijgen. Links rijden is al bijzonder, en al helemaal als je dat doet door een prachtig landschap, met koffie op een idyllische plek aan de River Tay.

Sprookje

Daarna reden we door naar het Land Rover Experience Center. We kregen Land Rovers van nog geen half jaar oud tot onze beschikking, en daarmee zijn we de Highlands ingereden voor een scenic tour. Iedereen mocht om de beurt rijden om te kijken wat een Land Rover kan. Weet je, het is gewoon een sprookje, een schilderij waar je doorheen rijdt.

Muziek

Daarna kwamen we aan bij een in de heuvels gelegen stijlvol landhuis, waar een doedelzakspeler ons opwachtte. Voor het diner kregen we uiteraard een whiskyproeverij, met de meest mooie verhalen erbij, want verhalen vertellen kunnen ze in Schotland. Het diner bestond uit puur lokale gerechten van hoge kwaliteit. Er was ook muziek bij: een vrouw op accordeon en een man op gitaar, beiden 70plus, maar het werd één groot feest. Die mensen wisten niet wat hun overkwam, dat was echt geweldig.

Canyoning

De volgende ochtend zijn we op dezelfde rivier de Tay gaan raften. Gewoon, om even wakker te worden. Tussen de middag was de lunch in een typisch Schots restaurant met fish & chips natuurlijk. En daarna hebben we aan canyoning gedaan. Wetsuit aan, zwemvest om en helm op, en door een beek naar beneden, inclusief meterhoge sprongen. Superleuk natuurlijk! Voor de mensen die dat te heftig vonden, hadden we een hike geregeld in een National Park met watervallen en mooie uitzichten. Dat was natuurlijk ook geweldig, dus iedereen vond het helemaal top.

Noorderlicht

Het diner was in een restaurant in de Highlands, met moderne streekgerechten. Wat meer haute cuisine dus, inclusief prachtig uitzicht over de heuvels. Er was later die avond Noorderlicht voorspeld, en ja, we hebben inderdaad lichtflitsen gezien. Met een aantal mensen hebben we de volgende ochtend om zes uur nog een prachtige hike gemaakt. We hadden de lady of the house bereid gevonden om samen met haar hond als gids te fungeren. Geweldig was dat! Eenmaal weer thuis voelde het alsof we weet ik hoe lang weg waren geweest. Het was echt een rollercoaster aan ervaringen en activiteiten. En er zijn tijdens de reis weer heel wat nieuwe contacten gelegd en zakelijke afspraken gemaakt. Dus zo’n uitje is goed voor de club maar zeker ook goed voor de ondernemers!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens