SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Terugblik op onze reis naar Zweden

Het is een mooi uitgangspunt voor een bedrijfsuitje: iets gaan doen met je medewerkers wat ze uit zichzelf niet snel zouden doen. En zo ging dit nuchtere familiebedrijf uit Rotterdam met maar liefst 300 man in mei naar Zweden. Daarbij was de opdracht voor ons duidelijk: het moet goed, maar hoeft niet over de top.

Sander Aarts

Wij hebben toen een aantal voorstellen gemaakt met verschillende bestemmingen, maar toen we begonnen te vertellen over Zweden en wat daar allemaal mogelijk was, zeiden ze al meteen: “Stop maar, dit gaan we doen. Dit is precies wat we zoeken.” Ze wilden ook graag werken aan de persoonlijke ontwikkeling van hun mensen en hun teams, dus hebben we een vervolggesprek gepland met Sander Aarts erbij van de Unbreakable Academy. Want zijn trainingen werken zo goed omdat ze niet alleen geschikt zijn voor de managers, maar ook voor alle andere medewerkers, ongeacht hun niveau. Nou, dat vonden ze gelijk een hele goede insteek, dus mochten wij de ideeën uitwerken.

Vliegveld open

En ja, toen kwamen er wel wat uitdagingen. Want we wilden in het late voorjaar naar Sälen in Zweden, terwijl daar alles, inclusief hotels en vliegveld, alleen in de winter open is. Dus moest het vliegveld speciaal voor ons open, evenals het hotel. En als alles dicht is, is er ook geen personeel, want dat is op vakantie of ligt in winterslaap. Gelukkig wilde iedereen meewerken en is het gelukt: het vliegveld kon open en het hotel ook.

Nooit meer vergeten

En daar kwamen ze, ’s ochtends vroeg, met het vliegtuig vanaf Weeze. We stonden ze op te wachten en beseften heel goed hoe bijzonder dat was. Daar landde gewoon een vliegtuig in de middle of nowhere. De mensen stappen uit en zien één grote Zweedse wildernis. Stel je landt op een plek die op de kaart nauwelijks te vinden is. En je gaat vervolgens naar een hotel dat speciaal voor jou open is gegaan. Dan maak je iets mee, wat je waarschijnlijk nooit meer gaat meemaken en wat je nooit gaat vergeten.

Typisch Zweeds

In het hotel deed Sander zijn verhaal, wat altijd weer indrukwekkend is. Daarna gingen we met de mensen van Unbreakable allerlei trainingen doen, midden in de natuur. Toen het aan het eind ging regenen, bleef iedereen gewoon staan. Zo gaaf was het. De volgende dag kon je kiezen uit allemaal typisch Zweedse activiteiten, zoals hiken, trailrunnen, kanoën, vissen, vuur maken en zo je eigen koffiezetten, wandelen met huskies… gewoon de dingen die je in Zweden doet. Tussendoor lunchten we in een oude boerderij met allemaal schuurtjes en afdakjes. Zo konden we zo naar binnen als het nodig was.

Verse vis

Later op de dag ging het regenen. “Wist je dat regen zorgt voor perfecte omstandigheden om te vissen?”, zeiden we. “Dan komen ze namelijk allemaal omhoog.” En ja hoor, de eerste twee gooiden een hengel erin, en bam, gelijk twee forellen eraan. Die mochten ze zelf schoonmaken en werden ter plekke bereid. Veel verser kon het niet natuurlijk. ’s Avonds hadden we een zittend diner, dus iedereen gewoon aan tafel. En ook al was het personeel last minute ingevlogen, het liep allemaal perfect. Het eten was heerlijk, niemand hoefde lang te wachten en de bediening was supervriendelijk. Echt geweldig, zo maak ik het niet vaak mee. Ik weet hoe hard je moet werken om zoiets neer te zetten, dus niets dan respect voor hen.

Volle dansvloer

Als afsluiting hadden we een feestavond met Rave van Fortuin, dus volop afwisseling. Van Après ski tot de Nineties, en van Zomerhits tot Hiphop. Nou, dat werkte, want vanaf het eerste moment stond de dansvloer vol. De directie kwam na afloop naar ons toe en zei: “Dit was echt ongelooflijk! Dit hebben we nog nooit meegemaakt. En onze mensen gaan dit nooit meer vergeten.” Dus ja, het was meer dan geslaagd. De evaluatie volgt nog, maar van hen hoefde het eigenlijk niet. “Wat valt er te evalueren als alles zo geweldig was?”, vonden ze. Tja, een mooier compliment kun je niet krijgen!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens