SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Test your Team

De uliteme teambuilding op het water

Test your team aan boord van een zeilschip. Wat is het verschil tussen een groep en een team? Stap aan boord en je gaat het letterlijk er-varen. Trotseer de elementen van water en wind en kijk waar jouw team staat. Met samen-werken kom je er niet. De opdrachten bij ons aan boord slagen alleen met echte samenwerking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een groep stapt ‘s ochtends aan boord zoals op een normale werkdag. Na een kort welkomstwoord, een toelichting over het proces en de benodigde veiligheidsinstructies volgt de eerste opdracht: vaar naar het eiland zonder enige hulp van de kapitein. Uitdagend maar haalbaar… mits er goed wordt samengewerkt. Twee uur later ligt het schip bij het eiland midden in het Grevelingenmeer en wordt er kritisch naar het team gekeken. Wie pakte welke rol op? Hoe kwam dat tot stand? Hoe verliep de onderlinge communicatie? Hoe was de sfeer? Wie nam de leiding? Wie bewaarde de nodige afstand? Veel vragen… veel antwoorden… veel lessen. Meteen na de koffie volgt opdracht twee: de kans om de geleerde lessen direct in te zetten en te groeien als een team.

Net werk

Bij het samenwerken in een organisatie moet je het doen met de collega’s om je heen. Dat is een gegeven. Je zult samen moeten werken aan het gestelde doel. Veel keuze is er niet. Doorgaans zit er ook een harde deadline aan het bereiken van dit doel… opnieuw een gegeven. De enige echte variabele is de manier waarop je met elkaar, binnen de gestelde tijd, het beoogde doel bereikt. Het ‘hoe’ is te beïnvloeden. En precies daar zit het verschil tussen wel/niet succesvol zijn. Bij ons aan boord is dat precies zo: de mensen zijn bekend, het doel wordt gesteld en je krijgt een tijdlimiet mee. Het ‘hoe’ is door het team in te vullen en staat de hele dag op de agenda. Net werk dus… alleen leuker, want je bent met elkaar op een prachtige boot in een heerlijke omgeving lekker buiten bezig. Leuk en leerzaam tegelijkertijd!

Meer weten over het Test your Team programma?

Neem dan snel contact met ons op. Wij komen graag persoonlijk bij u langs om uw wensen door te spreken.

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens