SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Tijdens je workation genieten van Pastizzi? Kies voor Malta!

Edith ging onlangs voor ons naar Malta, een kleine archipel vol natuur en cultuur midden in de Middellandse Zee. En dat werd een heuse ontdekkingsreis over een bijzondere eilandengroep met een rijke geschiedenis, indrukwekkende kustlijn, diepblauwe zee en grote gastvrijheid.

Verwondering en verbazing

Wat een voorrecht is het om op avontuur te gaan in Malta! Ik heb drie dagen lang vol verwondering en verbazing om mij heen gekeken. Want wat heeft Malta veel moois te bieden! Heerlijk hotels, dineren in fantastische restaurants en vooral: wat heb ik veel adembenemend mooie plekjes gevonden! Ik heb veel van Europa gezien, maar Malta kende ik nog niet. Naast Malta heb je Gozo, Comino, de Manoel Eilanden en nog een paar onbewoonde kleinere eilandjes. En wat erg fijn is: er heerst een aangenaam mediterraan klimaat. 

 

Ontdekkingstocht

Mijn ontdekkingstocht begon op Malta zelf, het grootste eiland. Ik keek al meteen mijn ogen uit bij de Limestone Heritage, een oude steengroeve met een mooie waterval midden in het park. In Ta’Betta, een prachtige wijngaard middenin een vruchtbaar en groen gebied, hebben we allerlei Maltezer wijnen geproefd. En dat viel bepaald niet tegen! Het is een prima plek voor een diner midden in de wijngaard, al kun je ook (aanrader!) dineren op het dakterras. Je hebt dan een schitterend uitzicht over het Maltese platteland met de middeleeuwse stad Mdina in het noorden, in het oosten de havenstad Valletta en natuurlijk de Middellandse Zeekust. Ook gingen we met een bootje vanuit de hoofdstad Valletta naar Vittoriosa, een versterkte nederzetting die dateert uit de middeleeuwen. Grappig: daar stonden een paar Rolling geeks (golfkarretjes) klaar voor een ritje door de stad. Naast Vittoriosa heb je Senglea en Cospicua, die gezamenlijk de Drie Steden worden genoemd. Deze drie ‘steden’ zijn niet zo toeristisch en geven je een superleuk inkijkje in het echte Maltese leven.

Gozo

Natuurlijk ben ik ook naar Gozo gegaan, het op een na grootste eiland. Na een overtocht met de speedboot (al een avontuur op zich) nam de chauffeur van de TukTuk ons mee naar de mooiste plekken van dit groene eiland. Zoutvlaktes, de Citadel, de Sanap Cliffs… wauw, wat een uitzicht hadden we daar! Bij een lokaal tentje aan zee stond de pizza klaar en dat smaakte prima bij 21 graden met een lekker briesje. Op de terugweg maakten we een tussenstop voor een tochtje per kajak richting het onbewoonde St. Paul’s Island. Dat bleek prima te doen en je komt zo langs de mooiste en meest ongerepte kusten van Malta. Je vaart over kristalhelder water langs imposante grotten en idyllische baaien. Je waant je even helemaal alleen op de wereld!

Veel te doen

Kortom: er valt veel te zien en te ontdekken op Malta. Het is dan ook – heb ik ervaren – de perfecte plek voor een geweldige incentive, maar ook voor een ontspannen workation. Je kunt er op fijne plekken werken met tussendoor volop tijd voor ontspanning. Er heerst een aangenaam klimaat en er is genoeg te doen: in de stad, in de prachtige natuur en natuurlijk op en in het water. En last but not least: lekker eten kun je in Malta als de beste! Ik ben inmiddels gek op de lokale Pastizzi: een hartige snack met een vulling van ricotta of erwtencurry.

Ik hoop dat ik je al een beetje enthousiast heb gemaakt! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens praten over (een teamuitje of workation) naar Malta? Bel of mail gerust!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens