SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

‘Un Neitinkerke’

‘Un Neitinkerke’

Op mijn geliefde eiland Terschelling, waar ik woon, hebben wij misschien wel het leukste lokale sufferdje dat ik kan bedenken: de Terschellinger. Elke week begint de eerste pagina met ‘Un Neitinkerke’. Vrij vertaald uit het Terschellinger dialect is dit een ‘nadenkertje’ of overpeinzing voor de aankomende week. Hierbij worden vooral actuele thema’s met een verfrissende blik aan de kaak gesteld.

 

 

Rode draad
Zoals het hoort bij een sufferdje, lees je dit bij voorkeur in het kleinste kamertje van het huis (op zijn Terschellings ook wel ‘húske’ genoemd). Ook deze dagen liet ik mijn gedachten weer gaan en blikte terug op de afgelopen – zeker voor Sailing Dutchman – onstuimige maanden. Wat er als een rode draad doorheen liep is de overweldigende drang van onze gasten om weer te kunnen leven en er op uit te gaan.

Duurzaamheidsforum Springtij
In september 2020 organiseerden wij op Terschelling voor 500 mensen het toonaangevende duurzaamheidsforum Springtij. Best bijzonder, want de samenleving was toen nog op 1,5 meter ingesteld. Een van de genodigden was de aan het OMT verbonden gedragswetenschapper Reint Jan Renes. Hij verklaarde daar ten overstaan van de camera dat je er, op de manier waarop Springtij werd georganiseerd, prima op uit kunt gaan. “Want als het op deze manier niet kan, dan kan er echt niets meer.” Om er vervolgend lachend aan toe te voegen: “Ik hoop dat er nu geen grote uitbraak komt, anders heb ik geen werk meer.” Een maand later, toen we de balans opmaakten, konden maar één conclusie trekken, namelijk: er was geen enkele besmetting geweest, noch tijdens, noch twee weken na het forum.

Nul besmettingen
Gesterkt door dit prachtige resultaat (en compliment!) gingen wij een jaar later weer aan de slag, met eenzelfde, prachtige uitkomst. Aanwezig waren 750 deelnemers, dit keer zonder 1,5 meter maar met coronatoegangsbewijs. Onder de deelnemers waren wederom meerdere OMT-leden, de RIVM-directie en het hoofd van de Veiligheidsregio Friesland. En ook dit keer: nul besmettingen zowel tijdens en na het forum.

 

 

Vis eten met je handen

Afspraken
Toch blijven we, volgens ons beroemde poldermodel, momenteel hangen in meningen en besluiteloosheid, waardoor we privé eigenlijk geen raad weten met de situatie. Toch blijft de behoefte groot om er op uit te gaan en weer te kunnen leven. Frappant is dat je ziet dat we zakelijk ook vaak in dat poldermodel vallen van emoties en meningen. Terwijl je er juist zakelijk heel goed op uit kunt en weer kunt gaan leven. Er zijn immers makkelijker voor een zakelijke groep afspraken te maken dan voor individuele personen.

Over de dam
Neem het spreekwoord ‘Als er een schaap over de dam is, volgen er meer’. Heb jij het lef om als een van de eersten over die dam te gaan? Het spreekt vanzelf dat wij dan graag met je mee springen. Laat dit het ‘Neitinkerke’ zijn voor de feestdagen.

Namens het team van Sailing Dutchman Events was ik je gezonde en vreugdevolle feestdagen en een gelukkig en ondernemend nieuwjaar!

En heel graag tot ziens op reis of Terschelling!

Ilmar Wessels

Optreden Typhoon op Springtij

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens