Blog

Verhalen op Terschelling

In de tijd dat ik schipper op de bruine vloot was en met mijn schip rondvoer op de Waddenzee met gasten, kwam ik regelmatig op Terschelling. In het begin kende ik alleen de haven en was de rest van het eiland voor mij nog onontdekt terrein. Maar dat zou al snel veranderen. Want ik leerde Jan kennen, een eilander. Zijn opa woonde op Hee, een dorpje achter West-Terschelling. Als ik met mijn schip aanlegde, zei hij: “Kom, we gaan naar opa toe, naar Hee.” Dan haalden we bij de slijter een flesje juttersbitter, sprongen we op de fiets en reden we naar opa.

Vroeger
Het mooie van Jans opa was dat hij ontzettend graag vertelde over vroeger. En dat hij dat geweldig goed kon. Zeker met een borreltje erin kon hij eindeloos vertellen. Over het eiland, over de Beestemerk waar hij ging dansen, en over al zijn andere avonturen. Dat verveelde nooit, we hingen aan zijn lippen. Dus elke keer als ik op Terschelling was, hoopte ik dat Jan er was, want dan konden we weer naar opa.

Frisse Wind Events op Terschelling
Dankzij die verhalen leerde ik steeds meer over het eiland en alles wat er zich afspeelde. De gasten die ik aan boord had, merkte ik, werden ook geraakt door al die verhalen van het eiland en wilden er meer van weten. In diezelfde tijd zag ik Piet Noordenbos aan het werk op Terschelling. Piet was de oprichter van Frisse Wind Events, het eerste eilander evenementenbureau. Hij gebruikte het eiland en de verhalen van eilanders als decor voor evenementen en dat bleek een geweldig concept.

Meerwaarde
Wow, dacht ik, dit is gaaf! Eigenlijk was het niet anders dan dat wat wij op de boot deden: een barbecue op de zandplaat en de mensen een back to basic-ervaring bieden, in combinatie met mooie verhalen. Zo ontstond bij mij het idee om mensen naar verhalen te laten luisteren op de meest mooie plekken, en zo meerwaarde aan een evenement te geven.

Basis voor onze events
En tot de dag van vandaag is dat de basis van het concept waar Sailing Dutchman mee werkt, alleen nu wereldwijd. Het grappige is: als je terugkijkt, komt dat idee van Terschelling af. En is het zo simpel en doeltreffend dat iedereen erdoor geraakt wordt, het leuk vindt en daardoor terug blijft komen.

Passie
Want echt, er kan niets – hoe luxe en exclusief ook – op tegen de verhalen, de passie en het enthousiasme van echte, pure mensen. En die verhalen willen we blijven vertellen met Sailing Dutchman. Omdat we er zelf ook blij van worden. En omdat we weten dat het werkt.

Ilmar Wessels

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

Snel antwoord op uw vraag? Whatsapp Sailing Dutchman op 0620480158

Maak een afspraak om uw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

  • Wilt u echt iets heel bijzonders beleven?
  • Wij helpen u bij het gedeeltelijk of geheel belasting aftrekbaar te maken van uw event of incentive
  • Staat uw wens er (nog) niet tussen? Laat het ons vooral weten. Niets is ons te gek

Afspraak maken? Wij komen graag langs

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.