SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Wintersport met een menselijke touch

Toen ik een klein jongetje was, gingen we ieder jaar op wintersport. Mijn moeder is Zwitserse, dus was dat voor ons heel gewoon. We gingen naar kleine dorpjes op afgelegen plekken, sliepen bij de boer en aten bij de familie aan tafel. We mochten zelfs helpen bij het melken van de koeien. ’s Ochtends liepen we met de kinderen van het dorp met de skietjes onder de arm naar de skilift. We kregen een pakketje brood mee en deden de hele dag niets anders dan skiën. Voor de afwisseling sleedden we ook wel de weg af, gewoon tussen de auto’s en de trekkertjes door die naar boven reden. ‘s Avonds bij het haardvuur deden we spelletjes en luisterden we naar de verhalen van de boer.

Shock

Toen ik als volwassene zelf op wintersport ging, was dat een ware shock. Ik kwam in één groot wintersportgebruis terecht. Het had niets – en dan ook echt niets – te maken met het wintersportgevoel uit mijn jeugd. Het was meer, oneerbiedig gezegd, zuipen op locatie. Ik dacht: dit kan ook anders. Want vanuit mijn werk in de evenementenbranche wil ik mensen juist een pure ervaring bieden. Dat begon al toen ik nog schipper was op een zeilboot. Met de hand garnalen vangen, kokkels rapen, barbecueën op het Wad. Dat gevoel, dat wilde ik overbrengen. En dat lukte: mijn gasten wilden niets anders meer, ze vonden het geweldig. Dat moeten we toch ook in de wintersport kunnen aanbieden, dacht ik.

Jeugdherinneringen

Bij toeval ontmoette ik Ron Kapteyn, een Nederlander die – vanuit zijn liefde voor de natuur en voor de bergen – naar Oostenrijk is verhuisd om er te werken als Nationaal Park Ranger en begeleider van groepen. Vanaf het moment dat ik zijn hand schudde en om mij heen keek, was ik stomverbaasd over de omgeving en alle mogelijkheden. Want wat een schitterend gebied, Karinthië! Het is er hoog en ruig en ongerept, maar door de Italiaanse invloeden is het eten er heel lekker en zijn de mensen er super gastvrij. Toen we ’s avonds bij boer Hans, de buurman van Ron, zaten te eten, kwam het gevoel van vroeger helemaal terug. De rust, de gezelligheid, het indrukwekkende landschap en de verhalen over het boerenleven in de Alpen. Voor mij was het een geweldige beleving, alle jeugdherinneringen kwamen weer naar boven. Maar ook een beleving waarvan ik meteen dacht: dit is zo gaaf, dit wil ik meer mensen laten ervaren.

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

Menselijke touch

Want Sailing Dutchman is geen standaard reisbureau. Wij zijn een evenementenbureau en zoeken overal de echte beleving, de menselijke touch. En kwaliteit, uiteraard. We krijgen nog wel eens de vraag of ergens, gezien de huidige klimaatveranderingen, wel genoeg sneeuw is. Nou, als je ergens geweldig kunt skiën, is het daar. Je skiet er op een van de hoogstgelegen gletsjers van Oostenrijk, waar alle vermaarde skiteams trainen. En natuurlijk is er na afloop de welverdiende après-ski, alleen dan op 1.300 meter hoogte, in een skihut met prachtig uitzicht over het dal, exclusief voor jou, zonder anderen. Als je tien keer op wintersport bent geweest, en het is iedere keer hetzelfde, blijft er weinig hangen. Maar deze ervaring ga je – gegarandeerd – nooit meer vergeten. Tot snel!

Ilmar Wessels

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens