SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Workation: het beste argument voor nieuwe mensen

Workation: het beste argument voor nieuwe mensen

Het is voor veel bedrijven momenteel een groot probleem: hoe kom je aan goede mensen? In deze tijd betekent dat vooral: hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf bekend staat als de ‘best place to work’? Want daar gaat het om tegenwoordig. Tien jaar geleden was het ondenkbaar, maar nu zijn dergelijke verkiezingen helemaal hot en happening. Workation draagt bij aan werkplezier. 

De grote vraag is natuurlijk: hoe word je een ‘best place to work’? Het spreekt vanzelf dat je goede arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer moet bieden. Een hoog salaris of bonussen zijn daarbij veel minder belangrijk. Want zoals bestsellerauteur Verne Harnish zegt: “We moeten investeren in gezamenlijke belevenissen en niet in bonussen.” Bonussen leiden al snel tot een verziekte bedrijfscultuur, terwijl mooie, gezamenlijke ervaringen juist het beste is wat je als werknemer kan overkomen.

Zwembad en espresso

Hoe geweldig is het als je het samen werken en samen plezier maken zou kunnen combineren? Nou, dat kan, en dat noemen we een ‘workation’. Zie je het al voor je: met z’n allen aan het werk aan de rand van een zwembad, in een zonovergoten Italiaans landschap, met een verse espresso naast je laptop. Op zo’n manier krijgt ‘samen werken’ de betekenis van ‘samen iets moois beleven’. En we hoeven jou niet uit te leggen dat dat veel meer impact heeft dan ‘gewoon’ in een kantoor werken. 

Plezier

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Heel eenvoudig: je vertrekt met z’n allen naar een bijzondere bestemming waar je met elkaar ‘gewoon’ aan het werk gaat. Dat kan ergens in de zon zijn, maar ook in de sneeuw. En laat er geen misverstand over bestaan: er wordt hard gewerkt, maar er wordt tegelijk veel plezier beleefd. Zo kun je – bijvoorbeeld – ’s avonds na het werk met z’n allen lekker gaan koken met lokale ingrediënten. Zulke ervaringen maken indruk en blijven hangen. En zorgen er tegelijk voor dat er de volgende dag weer vol nieuwe energie wordt gewerkt in een super werksfeer.

Villa voor een workation

Full speed internet

Zie je jezelf al zitten? Dan is het goed te weten dat wij van Sailing Dutchman dat eenvoudig voor jou en jouw bedrijf kunnen regelen. Dankzij Starlink kunnen we  in heel Europa op elke willekeurige plek full speed internet garanderen. Ook kunnen we flightcases in laten vliegen met vergader- en conferentiefaciliteiten  zodat je probleemloos online met elkaar kunt vergaderen op grote schermen. Dit wordt door onze eigen mensen aangelegd zodat je beschikt over de kwaliteit zoals je dat in Nederland gewend bent. En alles is van te voren geregeld, zodat je op het moment dat je aankomt op je bestemming meteen beschikt over een turn-key kantoor off site.

Fiscaal aftrekbaar

En ook goed te weten: met onze reiservaring zijn ook de praktische zaken goed geregeld. Bovendien is alles fiscaal aftrekbaar. Al is dat, net zoals bij de WKR, vaak complexer dan je denkt. Dankzij onze knowhow en jarenlange ervaring hebben we op al jouw vragen een pasklaar antwoord zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Hoe dat precies werkt vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Beleving

Waarschijnlijk hoeven we je niet uit te leggen dat je met zo’n workation-mogelijkheid al snel de ‘best place to work’ bent. Want hoe gaaf is het als je kunt zeggen: kom bij ons werken, dan ga je regelmatig op werkvakantie naar de meest geweldige locaties. Dat klinkt anders dan wanneer een recruiter zegt: kom bij ons werken want dan verdien je zo en zoveel. Want daar komen de mensen niet meer voor. Het gaat om de beleving, om de ervaring en om het werkplezier, en niet meer om de beloning en het geld.

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden, of wil je – vrijblijvend – meer weten? Neem dan snel contact met ons op, dan vertellen we je met plezier wat wij voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen.

Italy,,Tuscany,,Grosseto,Province,,Countryside,,Borghese,Luxury,Farmhouse,,Swimming,Pool

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens