Verse sangria
Natuurlijk blijven we tijdens zo’n reis niet alleen op de boot, we duiken echt wel even Ibiza Stad in. Maar we blijven ver weg van de toeristische hotspots en zoeken bijzondere plekjes op. Zoals een klein barretje waar je zo aan voorbij zou lopen, maar waar ze de sangria voor je neus vers bereiden en bij iedereen persoonlijk inschenken. En echt, dan weet je niet wat je proeft. Sangria gemaakt met liefde voor het vak, zoals ze het op het platteland generaties lang doen. Heel onverwacht, heel authentiek en ontzettend lekker.
Paella
Daarna met z’n allen eten in een typisch Spaans restaurantje, ergens verstopt achter een dikke muur, met schalen verse paella die zo groot zijn dat ze naast de tafel worden neergezet. Heerlijk! Maar hoe gezellig en bijzonder ook, aan het eind van de avond volgt steevast de vraag: gaan we morgen weer naar een baaitje? We gaan toch wel weer zwemmen? Want niets is zo lekker als voor het ontbijt al te hebben gezwommen – of beter nog: ervoor én erna – en voor de lunch nog een keer. Zwembroek aan, een Spaans stokbroodje erbij, een schaal met tapas, hoe relaxed kan het zijn.