SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

Zeilen op Ibiza:”Mooier dan dit wordt het niet!”

Je hebt hard gewerkt, je hebt mooie resultaten gehaald en je wordt beloond met een geweldige incentive-reis naar het buitenland. Hoe gaaf is dat? Maar veel events en incentives lijken op elkaar: je vliegt naar een mooie stad, verblijft er in een luxe hotel en onderneemt een aantal – vaak voorspelbare – activiteiten. Niets mis mee, maar weinig verrassend.

Zeiljachten

Bij Sailing Dutchman doen we dat anders. Zo zaten we vorige week op Ibiza. Dat wil zeggen, we zeilden er vooral omheen. En nee, dat is niet wat de mensen verwachtten toen ze aankwamen op het vliegveld. “Moeten we op dit bootje gaan zitten? En in dit hutje slapen?” Maar we waren de haven nog niet uit of je zag ze ontspannen. Want de boten die we huren zijn bepaald niet kinderachtig, het zijn de grootste zeiljachten die je kunt huren. En na een welkomstpraatje en een drankje aan dek, klonk al snel: “We zitten hier eigenlijk best lekker!”

Zeilen rond Ibiza

Natuur

Ben je eenmaal op zee met volop zon, een helderblauwe zee, windkracht 3, 4 en een graad of 25, dan zie je de mensen steeds meer genieten. Want daar kan geen hotel, hoe luxe ook, tegenop. En als je vertelt dat je het programma samenstelt aan de hand van de wind, dat je dus niet van te voren kunt vertellen wat je gaat doen maar dat je je volledig laat leiden door de natuur, wordt het nog spannend ook.

Glashelder baaitje

Op een zeiljacht bepaalt de wind immers de koers en laat je je meevoeren over de Middellandse Zee. En lig je even later voor anker in een glashelder baaitje waar je de visjes ziet zwemmen en snorkelsetjes en rubberbootjes voor handen, dan begrijpt iedereen wat je bedoelt. Helemaal als je aan dek koude Corona’tjes hebt klaarstaan met lekkere tapashapjes. “Mooier dan dit wordt het niet”, en “Wat supergaaf!”, hoor je dan.

Verse sangria

Natuurlijk blijven we tijdens zo’n reis niet alleen op de boot, we duiken echt wel even Ibiza Stad in. Maar we blijven ver weg van de toeristische hotspots en zoeken bijzondere plekjes op. Zoals een klein barretje waar je zo aan voorbij zou lopen, maar waar ze de sangria voor je neus vers bereiden en bij iedereen persoonlijk inschenken. En echt, dan weet je niet wat je proeft. Sangria gemaakt met liefde voor het vak, zoals ze het op het platteland generaties lang doen. Heel onverwacht, heel authentiek en ontzettend lekker.

Paella

Daarna met z’n allen eten in een typisch Spaans restaurantje, ergens verstopt achter een dikke muur, met schalen verse paella die zo groot zijn dat ze naast de tafel worden neergezet. Heerlijk! Maar hoe gezellig en bijzonder ook, aan het eind van de avond volgt steevast de vraag: gaan we morgen weer naar een baaitje? We gaan toch wel weer zwemmen? Want niets is zo lekker als voor het ontbijt al te hebben gezwommen – of beter nog: ervoor én erna – en voor de lunch nog een keer. Zwembroek aan, een Spaans stokbroodje erbij, een schaal met tapas, hoe relaxed kan het zijn.

dolfijnen-ibiza-middellandse-zee

Onvergetelijke incentive

En na afloop van zo’n incentive is iedereen ervan overtuigd: liever met z’n tweeën in een hut dan in een eenpersoonskamer in een vijfsterren hotel. En dat geldt voor iedereen, hoe verwend en hoe bereisd men ook is. Want het gaat bij onze reizen niet om de luxe, het gaat om de ervaring. En die is onvergetelijk en onbetaalbaar. Tot snel!

Ilmar Wessels

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens