De WKR als investering in een incentive of event

Je ziet overal dat het personeelstekort steeds nijpender wordt. Veel ondernemers zitten met hun handen in het haar: wat moeten we doen, hoe kom ik aan mensen? En ook: als ik goede mensen heb, hoe houd ik die vast? Vroeger organiseerde je gewoon een leuke incentive, maar dat is zowel intern als extern steeds moeilijker te verkopen. Bovendien is het fiscaal gezien niet slim en levert het geen extra samenhang op binnen een team of een afdeling. Wat je veel beter kunt doen is werken en plezier met elkaar combineren. Dat betekent eerst ergens op een mooie plek met elkaar aan het werk en daarna met z’n allen wat leuks doen. Het betekent ook dat je event 100% WKR-proof is en je geen naheffingen riskeert.  

 

Investering in je personeel

Laatst sprak ik iemand naar aanleiding van een voorstel dat ik voor hem had gemaakt. “Een event is een investering”, zei ik, “en die wil je terug verdienen. Ga je op wintersport en wil je gewoon lekker dronken worden op de piste, dan moet je dat vooral doen. Dat kost je een smak geld, vindt niet iedereen even geslaagd en levert op termijn weinig op. Je kunt je mensen ook meenemen op een gecombineerd uitje, waarbij je investering wel wat oplevert en de mensen na afloop thuis wat te vertellen hebben. Zie daar de winst: je hebt gewerkt aan je beleid, je visie en de implementatie, en je hebt aan je team gewerkt door leuke dingen met elkaar te doen. Dan zorg je voor meer cohesie onderling en gaat je investering converteren.” Het was een tijdje stil, en weet je wat hij zei? “Ik geloof dat ik die andere drie voorstellen maar in de shredder stop.”

Betrokken

Want wat is er mis mee om de ochtend te beginnen met twee uurtjes met elkaar te werken? En dan bedoel ik echt aan de bak gaan en zorgen dat je wat bereikt. Dan gaat je investering echt lonen. En vergis je niet, dat vinden medewerkers ook prettig, zo zijn en blijven ze betrokken bij elkaar en bij het bedrijf. Dat is immers het nieuwe werken: je werkt hard met elkaar, maar je mag het met elkaar ook gewoon leuk hebben en fun beleven. Dat schept een band en zorgt voor werkplezier, voldoening en cohesie.

Magneet

Zo beschouwd heb je het over investeringen die zich prima verhouden tot wat je terug krijgt. Want wat kost het wel niet om een recruitment bureau in te schakelen voor nieuw personeel? Als mensen weglopen, ben je weken achterop, want het duurt wel even voordat je een nieuw iemand hebt, voordat hij is ingewerkt en rendement levert. Dus koester wat je hebt en zorg dat je mensen het fijn hebben. En als dat lukt, dan werkt het als een soort magneet naar de omgeving: moet je eens kijken hoe leuk wij het hier hebben.

Heeft u interesse in een van onze arrangementen,
incentives of events?

Of heeft u een idee of een vraag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Of stuur Ilmar een appje!

Wat is onze meerwaarde

En dan zit je in de belevingshoek het beste. Wil je alleen naar een luxe locatie, dan heb je ons niet nodig, zo bijzonder is dat al lang niet meer. Even zoeken op internet, de goede kruisjes aanvinken en dan komt het er zo uitrollen, daar heb je ons niet bij nodig. Maar iets bijzonders meemaken waar iedereen het nog jaren over heeft, en zorgen dat je investering terug wordt verdiend, daar zit onze meerwaarde.

Open calculatie

Mede daarom werken we eigenlijk altijd op basis van een open calculatie, want ik kan mijn fee aan alle kanten rechtvaardigen. Het event is fiscaal gunstig, je krijgt geen naheffingen, je krijgt advies over een unieke beleving en, ook niet onbelangrijk, je kunt zien welke kosten erin zitten. Je kunt dus eenvoudig beslissen: dat wil ik eruit en dat wil ik erin. Dat werkt hartstikke goed. Jonge bedrijven snappen dat meestal meteen; bij de wat oudere is het vaak nog even wennen. Maar iedere controller zegt: “Wat heerlijk, ik weet waar ik aan toe ben.

Vertrouwen

Daar komt bij dat je meteen een vertrouwensband kweekt met elkaar. Veel event bureaus durven het niet, die vinden het eng om in hun keuken te laten kijken. Maar ik geloof in mijn product en ik weet wat mijn meerwaarde is. Ik weet wat we kunnen leveren en het belangrijkste: ik weet dat je de investering terug gaat verdienen.

Ilmar Wessels

Entrepeneur @Sailing Dutchman Events

Maak een afspraak om uw wensen te bespreken

Sailing Dutchman heeft jarenlange ervaring in het organiseren van zakelijke events op en rond het water in de sneeuw of op het ijs. We houden van een persoonlijke benadering en komen graag langs om uw plannen te bespreken.

Contactgegevens