• nl

Combineer zakelijk met teambuilding en fun Is mijn bedrijfsuitje belasting aftrekbaar?

Het blijft voor veel mensen gissen wat de WKR (werkkostenregeling) precies inhoudt en of een bedrijfsuitje of incentive ook belastingaftrekbaar is. Bijgaand leggen wij graag uit wat er mogelijk is en laten wij in een rekenvoorbeeld zien wat de verschillen zijn.

Vakinhoudelijk, zakelijk of een fun event
Alleen evenementen met een puur vakinhoudelijk of zakelijk karakter vallen buiten de WKR. Concreet betekent dit als je dus een congres of meeting houdt op een externe locatie, deze buiten de WKR valt.

Als je een bedrijfsuitje, incentive of ander fun evenement organiseert en je komt met het bestede bedrag buiten de vrije ruimte (1,2% van het bruto jaar salaris van de werknemer) kun je een naheffing van 80% verwachten.

In het bovenstaande liggen enorme kansen om tegelijkertijd aan inhoud en teambuilding binnen het bedrijf te werken zonder dat je hier onaangename verassingen achteraf krijgt.

Rekenvoorbeeld wintersport reis oude stijl
Bedrijf X gaat met 35 personen op wintersport en heeft hiervoor een budget van €600,- p.p. Hiervoor willen zij graag reis, verblijf, ski pas en leuke activiteiten voor de niet-skiërs.

Op het moment dat deze €600 buiten de vrije ruimte van de WKR komt kan men hier een naheffing over verwachten van 80%. Dit betekent dat de wintersport reis werkelijk €600 + €480 (80% van 600)=€1080 kost.

Rekenvoorbeeld wintersport reis nieuwe stijl
Bedrijf X gaat met 35 personen op wintersport en gebruikt dit moment om de strategie voor het nieuwe jaar te bepalen en met elkaar op een leuke manier weg te zijn. Bij aankomst starten zij met een korte inhoudelijke kick-off meeting waarin het programma wordt gepresenteerd.
Elke morgen vindt er een meeting plaats waarin diverse onderwerpen van de te volgen strategie worden behandeld, gecombineerd met korte workshops.
Na de lunch gaat iedereen de piste op of gaan de niet-skiërs een programma doen met leuke activiteiten in de sneeuw. De middag wordt afgesloten met een après-ski.
Globaal is de kostenverdeling als volgt:
Ca €400 van het budget wordt nu besteed aan vakinhoudelijke zaken over het bedrijf. Dit deel valt buiten de WKR en wij versturen hier een aparte factuur voor.

Ca €200 van het budget wordt aangewend voor fun en teambuilding in de reis (exclusief de drankjes in de après-ski, zelf te betalen door de werknemer).

Overschrijdt dit laatste bedrag de vrije ruimte van de WKR dan kan men hierover de 80% naheffing verwachten. Het verwachte totaal bedrag wordt dan €200 + €160 (80% van 200)=€360

Het totaalbedrag van deze wintersportreis komt dan uiteindelijk uit op €400 + €360 = €760 p.p

Voordeel op deze reis
Je ziet dat een paar aanpassingen in het programma, die het bedrijf tevens ook inhoudelijk verder helpen, een voordeel op deze reis opleveren van €1080 – €760 = €320 p.p. Op de vermelde groepsgrootte van 35 personen komt dit uit op een besparing van €11.200,- totaal.

Meer weten over alle WKR-voordelen?
Neem dan snel contact met ons op. Wij kijken graag met je mee en leveren met onze jarenlange ervaring graag advies over jouw aankomende reis met het bedrijf.

N.B. Bovenstaande berekening is een puur informatieve berekening waar op geen enkele wijze rechten aan kunnen worden ontleend!

Snel antwoord op uw vraag? Whatsapp Sailing Dutchman op 0620480158

Neem contact op

Heeft u interesse in een van onze arrangementen, incentives of events? Of heeft u een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

  • Alleen als u op zoek bent naar iets bijzonders
  • Wij helpen u bij het gedeeltelijk of geheel belasting aftrekbaar te maken van uw event of incentive
  • Staat uw wens er (nog) niet tussen? Laat het ons vooral weten. Niets is ons te gek

Stel hier uw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klanten over Sailing Dutchman

Sailing Dutchman op Instagram

Blog

Spaar zoveel mogelijk herinneringen

Tijdens onze vakantie met het gezin, afgelopen zomer, vroeg mijn oudste dochter: “Pap, wat doe jij nou eigenlijk,Lees verder

Muzikale kerstborrel op Terschelling

Muzikale kerstborrel op Terschelling Het valt niet mee om ieder jaar weer een goede jaarafsluiting te bedenken. Natuurlijk,Lees verder

“Het moet puur blijven”

“Het moet puur blijven” Vaak wordt ons gevraagd waarom we na Ziggo Dome weer een concert organiseren. DanLees verder