SailingDutchman_logo_whitetxt_2021

De WKR in 2024

Welkom in de wereld van bedrijfsuitjes en incentives, waar de regels van de Werkkostenregeling (WKR) een belangrijke rol spelen in het beheer van kosten en de organisatie van evenementen.

Met ingang van 1 januari 2024 geldt een verlaging van het percentage ten opzichte van vorig jaar, wat de vrije ruimte van de WKR kan beïnvloeden. Hierbij gaat het om het oude percentage van 3% (2023) dat is gewijzigd naar een percentage van 1,92% over de eerste € 400.000 van de fiscale loonsom. Dit betekent een belangrijke aanpassing voor bedrijven die gewend zijn aan een ruimere speling bij het plannen van evenementen. 

Voor het deel van de loonsom boven € 400.000 blijft de vrije ruimte hetzelfde als in 2023, namelijk 1,18%. Want let op: als het bedrag dat je onbelast besteedt de grens van de vrije ruimte overschrijdt, moet je over het overschreden deel 80% belasting betalen.

Leer hoe je deze nieuwe regelingen kunt toepassen en ontdek hoe je teambuilding kunt toepassen bij het organiseren van fiscaal slimme bedrijfsuitjes

Wat kun jij doen in 2024 met de WKR?

We snappen dat je nieuwsgierig bent naar wat je kunt doen met de WKR in 2024. Denk eens aan personeelsuitjes, teambuildingsacitivteiten of andere evenementen die binnen de WKR vallen. Zolang jouw kosten binnen de vastgestelde grenzen van de WKR blijven, zijn deze uitgaven onbelast voor de werknemers. Ook een incentive is een mooie erkenning van de prestaties van je team. Meer weten? Neem contact met ons op!

Heb je interesse in een van onze bedrijfsuitjes, incentives of events?

Of heb je een idee maar het staat er (nog) niet tussen. Vul dan ons contactformulier in of stuur ons een appje. Wij denken graag met je mee.

Contactgegevens